Avto
249 ogledov

Za Koprčane popust pri parkiranju

slovenija 17.04.13. parkirisce, koper, podjetje grafist, ante guberac, foto: nat Nataša Čepar
Na podlagi odločitve koprskih občinskih svetnikov na junijski seji je koprski župan Boris Popović podpisal sklep, po katerem bodo imeli prebivalci Mestne občine Koper možnost nakupa abonmajev za parkiranje po nižjih cenah.

Potem ko so sklenili asfaltna dela na dovoznih poteh na makadamskem parkirišču za tržnico, bo tam spet mogoče parkirati. Občani koprske občine bodo za mesečni abonma na makadamskem parkirišču za tržnico plačali deset evrov, abonma za ostala mestna parkirišča pa bodo lahko kupili za 20 evrov, so sporočili z Mestne občine Koper.

Občani bodo stalno prebivališče dokazovali ob nakupu abonmaja z veljavnim osebnim dokumentom, lastništvo vozila pa z veljavnim prometnim dovoljenjem.

Plačilo tudi na makadamskem parkirišču

Ostale uporabnike parkirišč bo nakup mesečnega abonmaja stal 30 evrov, na makadamskem parkirišču za tržnico pa bodo morali za parkiranje odšteti evro na dan.

Abonmaje je mogoče kupiti od danes dalje. Komunala Koper je kot upravljavec parkirišč novi cenik objavila v sredo, kar je povzročilo manjšo zmedo. Občanom, ki so želeli cenejše abonmaje kupiti, pa tega niso mogli storiti, saj je pravna podlaga šele podpisan sklep župana, se v koprski komunali za nejasnosti opravičujejo.

Abonmaji so doslej stali 25 evrov, odslej pa bo koprske občane stal 20 evrov oziroma 15 evrov v primeru sklenitve letne pogodbe. V tem primeru občani abonmaje ob plačilu mesečne cene prevzemajo mesečno.

Splošni abonma v Mestni občini Koper bo veljal mesečno za neomejeno uporabo vseh parkirišč na tako imenovanih modrih conah, z izjemo Ukmarjevega in Vergerijevega trga ter Trga Brolo, parkirišča pri Banki Koper in pred centrom Oviesse, v centru Hrvatinov ter v Bertokih pred zadružnim domom.

Komentarjev 1