Šport
28 ogledov

''Pet minut pred začetkom sem jokal''

đoković wawrinka EPA
Zmagovalec OP ZDA Stan Wawrinka se je pred začetkom finala z Novakom Đokovićem soočal z velikim čustvenim stresom.

Stan ''the big match man'' Wawrinka je postal prvi tenisač po Novaku Đokoviću (2011), ki se je do naslova na turnirjih za grand slam dokopal po tem, ko je v enem od prejšnjih krogov ubranil zaključno točko svojega nasprotnika. Švicar je bil v tretjem krogu na robu izpada proti Britancu Danielu Evansu, katerega je premagal po zaostanku z 1-2 v nizih.

Wawrinka si je v tretjem poskusu priigral še tretjo lovoriko in ostal nepremagan v finalih največjih turnirjev. Enkrat je bil boljši od Rafaela Nadala (OP Avstralije 2014), dvakrat pa od Đokovića (OP Francije 2015, OP ZDA 2016).

''Ni nobene skrivnosti. Če hočeš biti številka ena, moraš dati vse. Po dvoboju sem se počutil povsem praznega. Vse sem pustil na igrišču. Poskušal sem biti strog do sebe in ničesr nisem želel pokazati. Nisem pokazal bolečine. Nisem pokazal krčev. Trpel sem na igrišču, vendar sem ponosen in vesel za to, kar sem dosegel,'' je povedal 31-letnik.
Wawrinka je priznal, da so ga med finalnim obračunom pestile fizične težave, vendar tega ni želel pokazati svojemu nasprotniku. ''Pričakovati moraš, da boš trpel in v tem trpljenju moraš skoraj uživati. Utrujen sem bil že na začetku obračuna. Pred tretjim nizom sem čutil krče. V četrtem sem čutil bolečine. S trenerjem Magnusom Normanom sva se pred dvobojem pogovarjala, da se bom boril naprej in poskušal zmagati,'' je povedal Švicar in razkril, da je pred začetkom dvoboja preživljal težke trenutke.

''Pred finalom sem bil nervozen kot še nikoli doslej. Tresel sem se v garderobi. Med zadnjim pogovorom z Magnusom, pet minut pred začetkom, sem začel jokati. Tresel sem se. Toda bil sem prepričan, da imam igro. Če se bom boril, bom imel možnosti za zmago,'' je dodal Wawrinka.

Đoković: Porazi nas naučijo več kot zmage

Đoković je poraz športno sprejel in čestital svojemu velikemu rivalu. ''Življenje je velika lekcija, velika knjiga. Pišemo zgodbe in prišla bo nova, ki jo bo potrebno napisati. Želim si, da bi bilo drugače. Porazi nas naučijo več kot zmage. Ne glede na to, ali izgubiš ali zmagaš, je treba ostati spoštljiv do nasprotnika, športa, priložnosti in ljudi, ki so te prišli pogledat,'' je povedal prvi igralec sveta in dodal, da je glede na zdravstveno stanje z rezultatom zadovoljen.

''Ni lahko izgubiti v finalu grand slama po štirih urah igre. Vsak si želi zmage, a včasih zmagaš, drugič izgubiš. To moraš sprejeti. Če pogledam širšo sliko, sem vesel, saj sem bil do zadnjega dneva v dvomih, če bom lahko igral. Vsakdo si uspeh razlaga po svoje. Zame uspeh ni le zmagovanje in osvajanje pokalov, ampak več kot to. Moja glavna motivacija za igranje tega športa je, da ga imam zelo rad,'' je zaključil Nole.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.