Šport > Zimski športi
35 ogledov

Vsestranski Prevc v igri za kolajno

peter prevc EPA
Priznani letalec Peter Prevc je na prvem uradnem merjenju moči v Lahtiju dokazal, da bi lahko tudi na manjši napravi posegel po odmevnem rezultatu.

Danes bo v finskem Lahtiju na sporedu prva posamična tekma smučarskih skakalcev, ki se bodo ob 16.30 pomerili na srednji skakalnici. V petek sta bila v kvalifikacijah uspešna Cene Prevc in Jernej Damjan, medtem ko sta imela Domen in Peter Prevc kot člana elitne deseterice nastop že zagotovljen.
Dobro formo, na katero je v pogovoru za zurnal24.si opozoril tudi nekdanji svetovni prvak Franci Petek, je najstarejši Prevc pokazal v kvalifikacijah, saj je z 98,5 metra dosegel četrto daljavo dneva.

Branilca velikega kristalnega globusa so premagali vodilnem v skupnem seštevku za svetovni pokal Poljak Kamil Stoch (103,5 m), ki se je po pristanku prijel za boleče koleno, Stochov najbližji zasledovalec Avstrijec Stefan Kraft (99,5 m) in zmagovalec kvalifikacij Poljak Dawid Kubacki (99 m).

Slovenija je na preteklih svetovnih prvenstvih osvojila tri kolajne na srednji skakalnici. Leta 2005 je vso konkurenco ugnal Rok Benkovič in se takrat veselil naslova svetovnega prvaka.

Benkovič je nato skupaj s Primožem Peterko, Juretom Bogatajem in Jernejom Damjanom osvojil še bronasto odličje na ekipni tekmi. Tretjo kolajno na manjši napravi je Sloveniji priskakal Prevc, ki je bil leta 2013 bronast v Val di Fiemmeju. 

Dva kompleta kolajn bodo danes podelili v smučarskem teku. Na moški tekmi v skiatlonu na 2 x 15 km Slovenije ne bo imela svojega predstavnika, na ženski tekmi na 2 x 7,5 km pa bo nastopila Alenka Čebašek.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.