Šport
19 ogledov

Pingvini trepetajo za končnico

pittsburgh penguins Reuters
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali le dve tekmi. Pittsburgh je doma z 1:3 izgubil proti New York Islanders, Columbus pa je bil s 4:2 boljši od Buffala.

Navijači Pittsburgha po petem zaporednem porazu svojih ljubljencev še trepetajo za preboj pingvinov v končnico. Zaenkrat v rokah držijo drugi "wild card" v vzhodni konferenci. Roko na srce pa se jim "play-off" ne bi smel izmuzniti, saj jih v zadnji in odločilni tekmi rednega dela čaka najslabša ekipa lige Buffalo.

"Jutri nas čaka hudičevo pomembna tekma. Vsi se že veselimo. Preživi ali umri. Komaj čakam," je po porazu povedal napadalec Pittsburgha Patric Hornqvist. Casey Cizikas, John Tavares in Michael Grabner so sicer zadeli za newyorško ekipo, ki si je končnico že zagotovila, pri domačih je bil uspešen Rob Scuderi.

V dvoboju Columbusa in Buffala, ekip, ki po rednem delu končujeta sezono, so bili boljši prvi. Buffalo bo kot najslabše moštvo v ligi imel pravico prvega izbora na naboru. Toda to ne zadovoljuje vratarja Andersa Lindbacka. "Vsekakor to ni položaj, v katerem bi si kadarkoli želeli biti."

Nick Foligno, Matt Calvert, Cam Atkinson in Boone Jenner so bili strelci za domače, Mihail Grigorenko in Brian Gionta pa sta zadela za goste.

V vzhodni konferenci so si sicer končnico pred zadnjimi tekmami zagotovili New York Rangers, Montreal, Tampa Bay, Washington, New York Islanders in Detroit, v zahodni pa so znani že vsi udeleženci "play-offa". To so Anaheim, St. Louis, Nashville, Chicago, Minnesota, Vancouver, Calgary in Winnipeg.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets : Buffalo Sabres 4:2
Pittsburgh Penguins : New York Islanders 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.