Slovenija
39 ogledov

"O mojih pojasnilih ne poročate"

Zvonko Fišer kandidat za državnega tožilca Žurnal24 main
Nadzor. Ni dokazov, da bi šef tožilcev Zvonko Fišer obveščal Zorana Jankovića, da ga preiskujejo. Janković poslal pojasnilo o domnevnih nepravilnostih.

"V enem samem vikendu so v javnost  udarile kar štiri aktualne teme, ki me skušajo na tak ali drugačen način bremeniti," je v izjavi za javnost zapisal ljubljanski župan Zoran Janković, kar, pravi, "morda le ni bilo zgolj naključje". Podrobneje si njegova pojasnila preberite na tukaj: 

Ni dokazov, da ga je šef tožilcev obveščal

Izdaje. Urad informacijske pooblaščenke ni našel dokazov, da bi šef tožilcev Zvonko Fišer bivšemu in zdajšnjemu predsedniku države januarja izdal, da tožilci za pregon organiziranega kriminala preiskujejo domnevno sporne posle Jankovića. “Informacijski pooblaščenec je po uradni dolžnosti uvedel inšpekcijski nadzor zoper vrhovno državno tožilstvo (VDT), ker naj bi generalni državni tožilec Fišer bivšega predsednika Milana Kučana in predsednika države Danila Türka obvestil o vložitvi kazenske ovadbe zoper Jankovića,” pojasnjujejo v uradu pooblaščenke Nataše Pirc Musar.

Postopek ustavljen

V inšpekcijskem nadzoru naj bi preverjali predvsem, ali je Fišer iz vpisnika tožilstva res vzel naznanilo suma Jankovićevih davčnih utaj, ki ga je Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) kot dokaz posredovala tožilcem, ki vodijo predkazenski postopek zoper Jankovića. Na tožilstvu so to sicer zanikali. “Ker informacijski pooblaščenec ni pridobil dokazov, ki bi nakazovali sum nezakonitega posredovanja osebnih podatkov, je državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov inšpekcijski postopek zoper VDT ustavil,” dodajajo v uradu pooblaščenke.

Komentarjev 23
  • privat 09:12 13.januar 2013.

    dnar vrta tudi tam ,kje sveder noče...

  • chamil 09:56 28.maj 2012.

    zdaj smo še čefurji v dvomih če je bil on prava izbira

  • 3bf380e8ff4a1a3ca722a5b8e09fa09165a04288 08:40 28.maj 2012.

    mislim, da so orožni posli nekajkrat več denarja preusmerili v privatne žepe kot pa vse mahinacije levih politikov