Šport > Nogomet
17 ogledov

Pirlo obžaluje, ker je zatajil

andrea pirlo juventus EPA
Andrea Pirlo, gonilna sila Juventusa, se je navijačem opravičil, da je zatajil na četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Bayernu iz Münchna. Stara dama je na Allianz Areni izgubila z 0:2, Italijani pa so prvi zadetek po nerodnem posredovanju Pirla prejeli že v prvi minuti tekme.

Nogometaši Juventusa so se na tekmi proti Bayernu znašli v zaostanku že po 30 sekundah. Andrea Pirlo je nesrečno podal proti Bastianu Schweinsteigerju, slednji pa je žogo posredoval do Davida Alabe in Avstrijec je z izjemnim strelom od daleč matiral Gianluigija Buffona.

Pirlo, ki je znan po tem, da mu je žogo zelo težko vzeti, je bil daleč od svoje prave forme. ''Žal mi je, da sem storil toliko napak, a še vedno nas čaka povratni obračun. Poraz bomo analizirali in naredili zaključke,'' je povedal Pirlo, ki je pohvalil igro nemškega prvoligaša. ''Bayern je pokazal, da so močnejša ekipa od nas.'' Pirlo se na tekmi nikakor ni uspel razigrati, pa čeprav je v 16. minuti igrišče zapustil Toni Kroos, ki je bil prvotno zadolžen za pokrivanje Italijana.

gianluigi buffon juventus bayern | Avtor: EPA EPA
V taboru nemškega giganta so bili z razpletom kakopak zadovoljni. ''Naša igra je prevladovala, tako kot smo načrtovali in Pirla nam je uspelo odrezati od igre. Ekipi moram dati velik kompliment,'' je povedal trener Bayerna Jupp Heynckes.

Vratar črno-belih Gianluigi Buffon - poleg Pirla eden izmed najbolj izkušenih nogometašev na zelenici - prav tako ni imel svojega dne. Italijanskega reprezentanta je v prvi minuti presenetil Alaba, prav tako pa je nerodno posredoval ob drugem zadetku Thomasa Müllerja. ''Vsa čast našim nasprotnikom, ki so bili boljši od nas in so si zaslužili zmago. Nocoj se nimamo nad čem pritoževati,'' je iskreno dejal Buffon, ki je za prvi zadetek Bayerna okrivil Artura Vidala. ''Po strelu Alabe sem se pomikal v desno, vendar se je žoga dotaknila enega izmed naših nogometašev in me vrgla iz ravnotežja,'' je dodal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.