Šport > Košarka
19 ogledov

Po prvem Indijcu, sedaj prvi Kitajec

Satnam Singh Profimedias
Potem ko je bil Satnam Singh Bhama kot prvi Indijec izbran na naboru NBA, je bil sedaj prvi Kitajec izbran na naboru NHL. Andong Song bo zaigral za moštvo New York Islanders.

Andong Singa na naboru NHL | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Andong Song se je danes ponoči vpisal v zgodovino kot prvi Kitajec na naboru severnoameriške hokejske lige NHL. Song je bil izbran kot 172. igralec v moštvo New York Islanders. Čeprav so v ligi NHL že igrali hokejisti s koreninami s Kitajske, a so bili rojeni v ZDA in Kanadi, je Song prvi igralec v NHL, ki se je rodil na Kitajskem.

Song je hokej pričel igrati v Pekingu, z desetimi leti pa se je z družino preselil v Kanado, zdaj pa je z 18. leti že kapetan kitajske hokejske reprezentance. Na letošnjem naboru NHL so moštva izbirala med 211 igralci, največ, kar 79 jih je bilo iz Kanade, 55 jih je bilo iz ZDA. Švedi so imeli na draftu 19 hokejistov, Rusi 17, Finci 13, Čehi pa 11. Slovencev ni bilo na draftu.

218 centimetrov veliki velikan iz Indije

Pred nekaj dnevi so o naboru odločali tudi v severnoameriški ligi NBA. Pravico prvega izbora na letošnjem naboru lige NBA je imela Minnesota, ki se je po pričakovanjih odločila za devetnajstletnega krilnega centra Kentuckyja Karla-Antonyja Townsa, ki je bil v lanski sezoni s svojo univerzo neporažen vse do polfinala končnice študentskega prvenstva ZDA, ko je morala priznati premoč univerzi Wisconsin. Med izbranimi je bil tudi hrvaški košarkar Mario Hezonja, ki bo v prihodnji sezoni igral za ekipo Orlando Magic.

Prvič pa je bil na naboru NBA izbran košarkar iz Indije. 218 cm visoki in kar 132 kg težek cente Satnam Singh Bhama bo igral za Dallas Mavericks. Izbran je bil kot 52. igralec nabora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.