Šport > Nogomet
30 ogledov

Po rdečem kartonu se je ponosno trepljal

(Liverpool - Everton)
1/5
EPA
Derbi angleškega prvenstva med Liverpoolom in Evertonom je zaznamoval grozljiv prekršek Ramira Funesa Morija, ki je poškodoval strelca uvodnega zadetka Divocka Origija.

Liverpool je na derbiju Merseyside povozil mestnega tekmeca in se s končnim izidom 4:0 veselil prepričljive zmage nad varovanci Roberta Martineza. Španski nogometni strateg se je tako znašel pod velikim pritiskom, saj Toffees štiri kroge pred koncem prvenstva zasedajo šele 11. mesto ligaške lestvice.

Redse je v 43. minuti v vodstvo popeljal Divock Origi, pred iztekom prvega dela pa je prednost domačih podvojil Mamadou Sakho. Prevlada varovancev Jürgena Kloppa se je nadaljevala v drugem polčasu, ko je v 61. minuti najprej zadel Daniel Sturridge, 15 minut kasneje pa je končni izid postavil Philippe Coutinho.

Kot da rezultatska sramota ne bi bila dovolj, je za blamažo gostujoče ekipe poskrbel argentinski reprezentant Ramiro Funes Mori. Obrambni nogometaš je v uvodu drugega polčasa storil grozljiv prekršek nad Divockom Origijem in nogometašu Liverpoola poškodoval gleženj, Kloppu pa uničil veselje ob spremljanju drugega polčasa.

Funes Mori je bil zaradi svoje poteze deležen ostrih kritik nogometnih poznavalcev, za nameček pa se je med zapuščanjem igrišča ponosno trepljal po klubskem grbu, kot da bi storil nekaj dobrega za ekipo.

''To je bil slab poskus. Tega ne moreš odobravati. O grbu bi moral razmišljati, ko je igral v obrambi. Škandalozen prekršek. Upam, da je Divock Origi v redu,'' je povedal nekdanji vezist Evertona Peter Reid.

''Razočaral je samega sebe. To se v nogometu dogaja. Tudi jaz sem naredil kakšen neprimeren prekršek, a med zapuščanjem igrišča je poljubljal Evertonov grb. Liverpoolu je pomagal, da je zabil več golov, ampak zakaj je poljubljal grb? Ali misli, da bodo navijači veseli za to? Sramota. Kaj počne? Evertonovi navijači ne bodo nasedli temu nesmislu,'' pa je dejal dolgoletni branilec Liverpoola Jamie Carragher.

(Liverpool - Everton) | Avtor: EPA EPA
Funes Mori je za prekršek dobil neposredni rdeči karton, Origija pa so z nosili odnesli z igrišča. Sprva je kazalo, da ima nogometaš zlomljen gleženj, a na srečo ni tako hudo.

''4:0 proti Evertonu. Če bi mi to povedali pred tekmo, bi takoj sprejel, zdaj pa je vse skupaj pokvarila poškodba. Origijevo stanje ni dobro. Gleženj ni zlomljen, ampak zvit. Bomo videli. Do konca so samo še štirje tedni. Vesel sem, da ni zlomljen. Če želiš uspeti, potrebuješ srečo s poškodbami. Ko sem ga videl na tleh, mi je bilo težko, tako da v drugem polčasu nisem mogel preveč uživati,'' je po tekmi dejal Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.