Šport
104 ogledov

Po Sadarjevi konec tudi za Perka

Perko Soči trening smuk padec proga olimpijske igre Youtube
Po deskarki prostega sloga Cilki Sadar je predčasno olimpijske nastope v Sočiju končal tudi alpski smučar Rok Perko, so potrdili na OKS.

Po grozljivem padcu na tretjem treningu smuka je Tržičan Rok Perko današnji smuk izpustil. Tlelo je še nekaj upanja, da bi nastopil na superveleslalomu, a je tudi teh konec po dodatnih pregledih levega kolena.

Po Cilki Sadar je olimpijsko tekmovanje končano tudi za Perka. Na dodatnem ortopedskem pregledu, ki ga je danes opravil ortoped slovenske olimpijske reprezentance Klemen Stražar, se je zdravniška služba odločila za dodatne preiskave levega kolena. Magnetna resonanca je pokazala poškodbe vezivnega aparata in meniskusov.

Potrebna bo artroskopija

Perko je torej sklenil s tekmovanjem na olimpijskih igrah. Vodstvo reprezentance bo storilo vse, da se športnik čim prej vrne v domovino, kjer bo potreben artroskopski poseg, so še sporočili iz slovenske olimpijske reprezentance.

Po padcu v kvalifikacijah bo prvo posamično preizkušnjo smučarjev skakalcev na olimpijskih igrah v Sočiju izpustil slovenski tekmovalec Robert Kranjec. V slovenskem taboru so se po temeljitih pregledih odločili, da bodo skušali Kranjca pripraviti na naslednji tekmi na veliki napravi. Preizkušnji v smučarskih skokih na veliki napravi bosta 15. februarja, najprej posamična tekma, in nato 17. februarja še ekipna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.