Avto
51 ogledov

Po 7 letih v morju vreden malo premoženje

Smart iz morja
1/2
EPA
Koliko bi vi dali za mali avtomobil, ki je zadnjih sedem let ždel na dnu morja? Nekdo je z algami obraslim smartom zaslužil 11-krat več, kot je pričakoval.

Andreas Jäger je prišel na nenavadno idejo, da bi prodal malega smarta, ki so ga potegnili iz morja v nemški luki Wilhelmshaven ob Severnem morju. Prvotni lastnik smarta ni bil znan, saj je bil avto pred leti ukraden, nato pa ga je nekdo zapeljal kar v morje. 

Kar je na začetku delovala kot šala, se je izkazalo za zadetek v polno. Jäger je zarjaveli avto, poln blata in obloženega z algami ter drugim morskim rastjem ponudil na Ebayju. V najboljšem primeru je pričakoval kakšnih sto evrov, na koncu avkcije pa mu je najboljši ponudnik za avto ponudil kar 1.131 evrov denarja. 

Kaj bo kupec počel z avtom, ni znano, a tudi kupnina ne bo šla v Jägrov žep, temveč bo v celoti namenjena eni izmed tamkajšnjih dobrodelnih organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.