Slovenija
42 ogledov

Po velikih dogodkih zastonj

taksi Dejan Mijović
Taksiji. Označeni bodo z nalepko. Taksa za postajališča znižana na 200 evrov.

Taksiji v prestolnici bodo označeni z dobro vidnimi nalepkami na vratih, na podlagi katerih bodo uporabniki lahko vložili tudi morebitne pripombe glede kakovosti njihovega dela. Na predlog župana Zorana Jankovića so svetniki sprejeli tudi znižanje višine takse za uporabo postajališč – ta bo namesto 300 znašala 200 evrov na leto, kar je bil prvotni predlog Mestne občine Ljubljana (MOL).

Zastonj za častne

Takse za uporabo postajališč bodo oproščeni okolju prijazni taksiji – vozila na vodik in na stisnjen zemeljski plin ter vozila, ki imajo možnost prevoza invalidov v invalidskem vozičku brez presedanja. Nekateri mestni svetniki so izrazili zaskrbljenost, da se bo omenjena taksa prelila v višje cene, saj večina te takse do zdaj sploh ni plačevala.

Mestni svetniki pa so sprejeli tudi odlok, ki častnim občanom Ljubljane omogoča brezplačen prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa, čemur so nasprotovali v svetniški skupini NSi. Svetnik SDS Jernej Pavlin je dejal, da častni občani, ki že tako prejmejo priznanje MOL, res ne potrebujejo brezplačnega prevoza, še zlasti ker naj bi šlo v večini za podpornike župana.

Tri ure pred tekmo in po njej

Odlok daje tudi podlago za brezplačen prevoz potnikov tri ure pred prireditvijo in tri ure po njej, in sicer za prireditve, ki jih organizira MOL ali občinski javni zavod. Tako se bo po predhodnem obvestilu oziroma dogovoru na prireditvah z veliko obiskovalci (na primer v dvorani v Stožicah) mogoče z mestnim prevozom peljati zastonj, kot je bilo to že mogoče v času EuroBasketa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.