Šport
56 ogledov

"Počutje po padcu je dobro"

Tim Gajser VN Francije MXGP Hondaproracing.com
Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo ta konec tedna nadaljevalo že z 11. preizkušnjo. Vodilni dirkač elitnega razreda na svetu Tim Gajser bo skušal nadaljevati izjemno serijo desetih uvrstitev na stopničke v tej sezoni, pred preizkušnjo v britanskem Matterley Basinu pa je optimistično razpoložen.

Pred motokrosisti svetovnega prvenstva MXGP je že enajsta dirka sezone. Prejšnji teden so bili prosti, zdaj pa jih na progi Matterley Basin v Veliki Britaniji, ki sodi med najstarejša prizorišča dirk svetovnega prvenstva, čaka nadaljevanje boja za naslov svetovnega prvaka.

Že nekaj časa v tem boju najbolje kaže slovenskemu prvaku Timu Gajserju. Gajser v seštevku prvenstva še vedno vodi s 24 točkami prednosti pred Francozom Romainom Febvrejem, ki letos brani naslov prvaka v kategoriji MXGP. Makolčan je po izjemni dvojni zmagi v Španiji na zadnji dirki v Franciji z novim padcem poskrbel za manjši šok v svoji ekipi, saj je bil padec na pogled precej neugoden.

"Počutje po padcu je dobro, bolečin k sreči ne čutim več. Prost vikend mi je prav prišel, vzel sem si nekaj časa zase in si napolnil baterije. Proga Matterley Basin mi ustreza, zato se znova nadejam dobrega rezultata," je pred tekmovalnim koncem tedna povedal Gajser, ki je letos kot edini motokrosist v prvenstvu MXGP prav vse dirke končal na zmagovalnem odru, osvojil pet skupnih zmag in devet zmag v posamičnih vožnjah.

Na tej progi je Tim Gajser začel svoj ekspresni prodor na vrh svetovnega motokrosa, saj je leta 2014 v razredu MX2 tam prvič prišel do stopničk. Takrat je bil tretji, lani, ko je ob koncu sezone osvojil skupno prvo mesto v razredu MX2, pa v Veliki Britaniji ni nastopil. Razlog je bil zdravstvene narave, saj mu po padcu na ogrevanju in udarcu v glavo zdravniška ekipa tekmovanja ni dovolila nastopiti.

"Na Materley Basin imam lepe spomine, saj sem leta 2014 tu prišel do stopničk. Proga je razgibana, z veliko skoki in mi je zelo všeč. Pričakujem, da bo moja bitka z Romainom podobna kot na zadnji dirki v Franciji, a sem pripravljen, predvsem pa sproščen in se želim na tekmi predvsem dobro imeti," je za spletno stran svoje ekipe Gariboldi Racing v napovedi pred dirko dejal Gajser.

Mladega slovenskega mojstra motokrosa seveda hvali tudi njegov delodajalec. "Ponavljam se, ampak številke govorijo same zase. Tim kot novinec prevladuje v tem razredu, kot ni prevladoval še nihče. Pričakujem, da bo hiter, navsezadnje je hiter na vseh progah, ta pa je zanj zaradi prvih stopničk še nekaj posebnega," pravi vodja ekipe Giacomo Gariboldi.

Ob Gajserju bo v Veliki Britaniji tekmoval še en slovenski predstavnik Peter Irt. Irt je uvrščen med 47 motokrosistov, ki so letos osvojili točke na dirkah svetovnega prvenstva MXGP, ta konec tedna pa bo skušal točki iz Italije dodati še kakšno. Zaradi časovne razlike bo dirka tokrat uro kasneje kot običajno v osrednji Evropi; prva vožnja bo v nedeljo ob 15. uri, druga ob 18. uri.

Peto dirko sezone bodo v Veliki Britaniji odpeljali tudi motokrosisti evropskega prvenstva EMX 125, kjer letos tekmujejo Jan Pancar, Luka Milec in Luka Crnković. Milec je pred dvema tednoma z osmim mestom poskrbel za najboljšo uvrstitev letos, tudi tokrat pa si tako Milec kot Pancar želita uvrstitve med najboljših deset. Konkurenca v kategoriji EMX 125 je izjemna, v Veliki Britaniji bo tekmovalo kar 73 motokrosistov, zato se bo potrebno najprej prebiti skozi kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.