Slovenija
168 ogledov

Podjetnik župana ovijal okoli prsta

Slovenija 14.10.13, prevaljski zupan Matic Tasic, sojenje, foto: Mojca Marot Mojca Marot
Sojenje. Prevaljskega župana največji koroški gradbeni tajkun spravil pred sodišče.

"Z županom se o tem, da bi terjatve zapirali z odkupom, nisem pogovarjal. Pogovarjal sem se s tajnikom občine Stankom Kumprejem. Njemu sem vedno dal vse papirje, le enkrat sem šel sam do župana in ga prosil za podpis, saj smo nujno potrebovali likvidnostna sredstva," je na včerajšnjem zaslišanju sodnici zatrjeval Matjaž Ivartnik, zdaj propadli, nekoč pa največji gradbinec na Koroškem, ki je že pravnomočno obsojen zaradi ponarejanja listin in poslovnih goljufij. Zaslišan je bil kot priča, potem ko je na zatožno klop spravil prevaljskega župana Matica Tasiča, ki se mora zagovarjati zaradi zlorabe položaja pri poslovanju občine.

Ponaredil podpis?

Tasič je že na prvi obravnavi odločno zanikal krivdo, tožilstvo pa je prepričano, da je s tem, ko je omogočil, da je občina podpisovala pogodbe o odkupu terjatev in jih tudi žigosala, pomagal Ivartniku, da je za svoji družbi Ivartnik SGD in Beton gradnje pridobil protipravno premoženjsko korist. Finančni ustanovi LHB Finance in Prvi factor sta mu namreč na podlagi štirih pogodb nakazali okoli 300.000 evrov. Po zaslišanju dosedanjih prič, še zlasti nekdanjega tajnika občine, in Ivartnikovem pričanju pa je vse bolj jasno, da je nekdanji koroški gradbinec Tasiča ovijal okoli prsta. Tasič bi mu bil celo pripravljen pomagati, a si je kasneje premislil, medtem ko je Ivartnik na eni od pogodb domnevno ponaredil njegov podpis. O tem bo na naslednji obravnavi pojasnjeval grafolog. Sodnica je ugodila tudi predlogu Tasičeve obrambe, da se pred senatom soočita Kumprej in Ivartnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.