Šport
43 ogledov

Podobno ko Allardyce tudi legenda

Jimmy Floyd Hasselbaink Profimedias
Med tistimi, ki naj bi na podoben način kot zdaj že nekdanji seleketor Anglije Sam Allardyce, prikrojevali pravila pri prestopih, je tudi legendarni nogometaš Chelseaja.

Telegraph, ki je pod krinko razkril nepravilnosti zdaj že nekdanjega selektorja Sama Allardyce, je nepravilnosti pri prestopih obtožil še tri osebe, med njimi pa se je znašel tudi bivši odlični napadalec Chelseaja Jimmy Floyd Hasselbaink. Podobnih reči sta osumljena tudi kontraverzni lastnik Leedsa Massimo Cellino in pomočnik trenerja pri Barnsleyju Tommy Wright.

Slednji je že bil suspendiran, saj so ga kamere posnele, ko je sprejemal podkupnino v višini 5.000 funtov (5.800 evrov). Cellino je novinarjem Daily Telegrapha, za katere je mislil, da so managerji, ponudil 20 odstotkov lastništva Leedsa, v zameno bi ob prestopih igralcev dobival denar za lasten žep. Italijan je lažnim novinarjem zatrdil, da v poslu ne bo tveganja, ker je zaščiten.

Tudi Hasselbaink je bil posnet, nekdanji nizozemski reprezentant pa je želel 55.000 funtov (63.000 evrov) za sodelovanje z agencijo, ki je želela prodajati igralce v njegov klub. Na pogajanja je odletel tudi v Singapur.

Hasselbainku so sprva ponudili 35 tisoč funtov, a je sedanji trener QPR zahteval višjo številko. "Mislim, da boste morali narediti nekaj več. Poslušajte, naredite me srečnega. Prišli ste na dan z lepo številko, vendar ...," je dejal od decembra trener londonskega kluba.

Hasselbaink, ki je v karieri zamenjal lepo število klubov, med drugim je igral tudi za Atletico Madrid in Leeds United, je zanikal vse nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.