Šport > Košarka
41 ogledov

''Pokazala se je naša stara napaka''

košarka Slovenija Saša Despot
Slovenski košarkarji tudi po treh tekmah ne poznajo poraza v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017.

Slovenska reprezentanca je v Celju s 84:77 premagala Ukrajino in si pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa priigrali lepo izhodišče za uvrstitev na EuroBasket, ki glede na kvaliteto izbrancev Igorja Kokoškova sploh ne bi smela biti vprašljiva.

Mož odločitve v dvorani Zlatorog, kjer se je zbralo 3000 gledalcev, je bil Zoran Dragić, ki je dosegel 28 točk. Slovenski reprezentant je bil z razpletom tekme zadovoljen, obžaloval je le, da si niso priigrali večje razlike, saj so pretežni del srečanja vodili z dvomestnim številom točk.

''Zadovoljen sem z zmago, upam le, da je dovolj visoka glede na to, da se bomo verjetno prav z Ukrajino pomerili za prvo mesto v skupini. Začeli smo dobro v obrambi in od tu naprej gradili svojo igro. Smo na polovici kvalifikacij in čaka nas še nekaj zahtevnih preizkušenj,'' je povedal mlajši od bratov Dragić.
V prvi peterki je na igrišče stopil tudi Klemen Prepelič, ki je v uvodnih minutah dosegel dve trojki, na koncu pa bil z 12 točkami drugi najboljši strelec slovenske izbrane vrste. "Ukrajina je bila že na papirju najtežji tekmec in to je dokazala tudi na parketu. Škoda za tisti dve trojki Mišule v zadnjih minutah, ki sta Ukrajino pripeljali do znosnega poraza. A imamo 3-0 in v soboto nas čaka nova tekma. Gremo postopoma naprej in verjamem, da smo dovolj dobri za prvo mesto v skupini,'' je dejal Prepelič.

Selektor Kokoškov je bil zadovolj s predstavo svojih varovancev, očital jim je le, da so zapravili preveč žog. "Zadovoljen sem z zmago, vendar mi je žal, da nismo zmagali z višjo razliko. Prav v zaključku tekme se je pokazala naša stara napaka, ki je nihanje v igri. Smo mala ekipa in igrati moramo bolj odgovorno, izgubili smo preveč žog in dopustili tekmecu, da se je vrnil v igro."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.