Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Voznik mercedesa gorenjskim policistom ni ušel

Policijska akcija
1/2
Poslala bralka
Bralka nam je poslal fotografiji današnje akcije gorenjskih policistov, ki obravnavajo voznika, ki je kršil prometna pravila. Policija išče priče in udeležence, v katere bi voznik lahko tčil.

"Malo pred 12. uro sem se opazila tri policijske ekipe, ki lovijo fanta v srebrnem mercedesu. Policista sta ga potegnila iz avtomobila in vklenila," je zapisala bralka. Policisti so voznika obravnavali in mu kasneje tudi prepovedali nadaljnjo vožnjo, ker je na več mestih med Žirovnico in Radovljico ter tudi v obratni smeri ogrožal udeležence v prometu.

Vozil nekontrolirano in ogrožal druge

"Policisti so postali pozorni na voznika, ko so okoli 11.50 sprejeli klic priče, da moški s sivim avtomobilom Mercedes C kranjskega registrskega območja, na cesti od Lesc do Žirovnice, zelo nevarno prehiteva, vozi nekontrolirano in večino časa uporablja celo cesto. Vozniki so se mu zato morali umikati, nekateri po podatkih priče celo s ceste," je pojasnil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj in ob tem dodal, da so policisti voznika izsledili v Žirovnici.

Moški je za vožnjo uporabljal obe smerni vozišči, vozil je nekontrolirano, na nekaterih odsekih zelo počasi, ponekod zelo hitro in preko omejitev. Voznika so šele po več poskusih ustavili. Policisti so ugotovili, da voznik ni bil pod vplivom alkohola, so pa odredili strokovni pregled in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Je nevarni voznik trčil tudi v vas?

Glede na poškodbe na voznikovem mercedesu policisti sumijo, da je med ‎nevarno vožnjo s kom trčil, prosimo udeležence, naj tak dogodek čim prej javijo policiji na številko 113, ostale priče te nevarne vožnje pa pozivajo, naj podatke sporočijo na 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200.

Avto nevarnega voznika  | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Ste tudi vi naleteli na kakšen nepozaben prizor na cesti? Stopite v stik z nami prek spodnjega obrazca.

 

Komentarjev 2
  • romy 10:30 02.junij 2015.

    Odvzem vozniške za 10 let...mnogo višje denarne kazni-od 2500eu naprej...

  • maresem 12:34 31.maj 2015.

    Kje drugje, ne v SLO, bi že dobil pravo porcijo, da bi ga za vselej minila taka avantura. V naših boljših časih, pa tudi kaka polomljena kost in rebro ne bi bilo nič narobe.