Slovenija
26 ogledov

Policija ga je našla z vašo pomočjo

Storilec kaznivega dejanja PU Maribor
Policija je s pomočjo poziva javnosti prek medijev našla storilca, ki je z granitno kocko razbil izložbo.

"29. 9. 2016, sem vam poslal zaprosilo za objavo poziva javnosti, v prilogi katerega so bile štiri fotografije neznanega storilca, ki je 7. 8. 2016 ob 6.30 na Glavnem trgu v Mariboru izvršil kaznivo dejanje poskus velike tatvine. Takrat še neznani storilec je z granitno kocko razbil izložbeno okno, vendar mu iz notranjosti trgovine ni uspelo odtujiti ničesar, je pa z dejanjem povzročil materialno škodo v višini okoli 500 evrov. Na poziv javnosti, ki ste ga mediji objavili so se nam prijazno odzvali ljudje, ki so osebo na objavljenih fotografijah prepoznali. Storilca smo prijeli in ga že kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu," so danes sporočili z mariborske policijske uprave. 

Za pomoč policiji smo bralce prosili tudi na naši spletni strani.

Za vso pomoč so se po uspešni preiskavi zahvalili medijem, "še posebej pa je pohvala namenjena ljudem, ki so nam pomagali do uspešne raziskave tega kaznivega dejanja," je v sporočilu zapisal predstavnik za stike z mediji Miran Šadl. 

Kot je pojasnil, so takrat dobili več možnih imen storilca in so nato z zbiranjem obvestil ugotovili, kateri je pravi. Sporočilo pa prihaja šele danes, ker so zaključili s preiskavo in podali kazensko ovadbo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:15 22.november 2016.

    ........neznanega storilca, ki je 7. 8. 2016 ob 6.30 na Glavnem trgu v Mariboru izvršil kaznivo dejanje poskus velike tatvine. Takrat še neznani storilec je z granitno kocko razbil izložbeno okno, vendar mu iz notranjosti trgovine ni uspelo odtujiti ničesar, ...prikaži več je pa z dejanjem povzročil materialno škodo v višini okoli 500 evrov ??? Halo ....kaj se dogaja ? Recite ,da ste se šalili .Ha,ha,ha...........Gospod na posnetku je izvedel dejanje zaradi možnosti prezimitve na toplem ! In če bi ukradel PAŠTETO .........................?

  • jakec1575 15:05 22.november 2016.

    Velika tatvina je to, kar je izvedla RKC ali pa Hilda ali pa Bavcar, ali pa mnogi drugi Dimnik in ostali, ki so vzeli bianco kredite ali se vedno ropajo javne finance. Izlozbeno okno, tudi ce bi pokral kaj, to ...prikaži več se vedno ni velika tatvina. V Sloveniji storilci velikih tatvin prosto hodijo. Se prosto sprehajajo. To je merilo za veliko tatvino. Če lahko igras basket, pol si izvedel veliko tatvino, ce te dobijo, je to mala tatvina. Cel sistem je nastelan tako.