Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Policija nekatere udarila po prstih

policijska kontrola
1/10
PU Novo mesto
Policija je v štirih urah ustavila 153 vozil.

V četrtek so policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto med 16. in 20 uro izvajali poostren nadzor na avtocestnem postajališču Starine. Sodelovali so tudi delavci DARS-a in carine.

Namen nadzora na slovenskem cestnem križu je nadzor potnikov in vozil, s poudarkom na kontroli tovornih vozil ter vozil za prevoz nevarnih snovi. Policisti so preverjali ustreznost dokumentov voznikov, vozil in tovora, tehnično brezhibnost vozil, delovni čas voznikov, psihofizične sposobnosti voznikov, ustreznost tahografov v vozilu in ustreznost goriva.

V okviru takšnega nadzora policisti odkrivajo in obravnavajo tudi kazniva dejanja čezmejne kriminalitete, ugotavljajo zakonitost bivanja tujcev Sloveniji, pristnost potovalnih dokumentov in nedovoljene migracije na zunanji in notranji meji ter izvajajo druge predpise s področja tujcev.

Varnostni pas le za okras 

V poostrenem nadzoru so policisti kontrolirali 91 osebnih vozil, 28 kombiniranih vozil, 6 avtobusov in 28 tovornih vozil. Pri kontroli voznikov tovornih vozil so ugotovili dve kršitvi obveznih počitkov, po eno kršitev napačnega delovanja tahografa in nepravilno zavarovanega tovora ter vožnjo tovornega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku tovornega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo.

V kar 28 primerih so ugotovili, da vozniki niso bili pripeti z varnostnim pasom. Ujeli so tudi tujca, ki je nezakonito bival v Sloveniji. Izrekli so mu globo in izdali odločbo, da mora v sedmih dneh zapustiti državo. Izsledili in prijeli pa so tudi državljana Romunije, ki je na bencinskem servisu Obrežje v vozilo natočil gorivo v vrednosti 80 evrov in odpeljal brez plačila.

Delavci DARSA-a in carine pa so ugotovili številne kršitve zaradi neuporabe vinjete in prekrške s področja trošarin.

Komentarjev 1
  • Trovlak 17:01 12.januar 2014.

    Kako "udarila po prstih"??? Policija ne sme udarjati državljanov. Ja kam pa pridemo, če se bomo tako obnašali drug do drugega? ...Beeee hecam se. Slab besedni zaklad imate, slab.