Slovenija
77 ogledov

Policija okrepila aktivnost

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Policijska postaja Ljubljana Moste je zaradi zgostitve vlomov območju Sostrega povečala prisotnost policistov, tako uniformiranih, kot tistih v civilu, vendar vlomilcev še niso prijeli. Samoorganiziranje prebivalcev pozdravljajo.

Na policiji so se popoldne odzvali na dogajanje v ljubljanski četrti Sostro, kjer so prebivalci v zadnjem času tarča vse pogostejših vlomov. Kot je za Žurnal24 dejal eden od oškodovancev, so se prebivalci zaradi tega samoorganizirali v vaške straže

"Policijska postaja Ljubljana Moste je zaradi zgostitve vlomov na omenjenem območju povečala prisotnost policistov, tako uniformiranih, kot policistov v civilu. Kontrole opravljajo v različnih časovnih intervalih, saj so bili tudi vlomi izvršeni v različnih časovnih intervalih," piše v sporočilu tiskovnega predstavnika na Policijski upravi Ljubljana (PU Ljubljana), Vinka Stojnška. 

Policisti v tem letu v Sostrem obravnavali devet vlomov

Tatovi so vlamljali skozi okna ali vhodna oziroma balkonska vrata in jih s trdim predmetom na vzvod tudi odprli. Odnesli so predvsem denar, nakit in delovno orodje, v skupni vrednosti okoli 28.000 evrov: "Do sedaj policisti niso odkrili osumljencev, preiskave pa še potekajo," so sporočili s PU Ljubljana.

Tovrstno organiziranost  policija pozdravlja

"Sodelovanje z občani je izredno pomembno, saj so oni tisti, ki prvi opazijo pojav sumljivih oseb in vozil na njihovem območju, v nadaljevanju pa je potrebno, da te informacije občani posredujejo policiji," se glasi odgovor vprašanje o aktivnostih prebivalcev Sostrega. Policija dodaja, da naj ljudje upoštevajo njihova priporočila o samozaščitnem delovanju.

 Na območju Most letos priprli štiri vlomilce

V mesecu januarju in februarju so policisti zaradi tatvin oziroma vloma priprli štiri ljudi, ki so na območju omenjene enote (PP Moste) izvrševali kazniva dejanja velike tatvine: "Vsem štirim je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. V zvezi omenjenih oseb policisti preverjajo morebitno vpletenost pri storitvi še drugih kaznivih dejanj."

Priporočila policije

V primeru vloma naj oškodovanci takoj obvestijo policijo na številko 113, oziroma PP Ljubljana Moste. Ob tem je zelo pomembno, da se ne vstopa v objekt, saj se v njem še vedno lahko nahaja storilec. Z vstopom se lahko uničijo tudi sledovi, pomembni za nadaljnje preiskovanje kaznivega dejanja, svetujejo policisti. 

 

Komentarjev 2
  • dragec 15:29 06.maj 2015.

    Lahko ponovno organizirajo manervno strukturol opova

  • Lavdan 08:25 06.maj 2015.

    Bodo videli kako jih policija podpira, ko bodo koga prebutali.