Avto
45 ogledov

V štirih letih ostali brez tretjine prometnih policistov

policist Nino Verdnik
Predstavniki agencije za varnost prometa (AVP) so se sestali s predstavniki nadzornih služb za prometno varnost. Govorili so tudi o predlogih spremembe zakonodaje, ki bi omogočila izboljšanje učinkovitosti dela AVP in nadzornih organov.

Na sestanku so se pogovarjali o skupnih strokovnih, inšpekcijskih in policijskih nadzorih nad tehničnimi pregledi in šolami vožnje. Prisotni so si bili enotni, da je potrebno okrepiti sodelovanje in izboljšati komunikacijo med različnimi nadzornimi službami ter skrbeti za redno izmenjavo informacij.

Vesna Marinko z agencije je pojasnila, da so se na srečanju dogovorili o združitvi moči za zagotovitev večje prometne varnosti po vsej državi, a tudi, da je  težav veliko. Najbolj boleča je pomanjkanje kadra v inšpekcijskih in nadzornih službah.

V Sloveniji imamo na primer le devet prometnih inšpektorjev, število prometnih policistov pa se je od leta 2011 do danes zmanjšalo s 450 na 300. In ti ljudje morajo pokriti celo Slovenijo, teh 300 policistov morajo razporediti v tri izmene, težave v praksi izpostavlja Marinkova.

Poudarja, da se bodo pristojni o teh in tudi drugih problemih na poti k boljši prometni varnosti morali začeti pogovarjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.