Slovenija
94 ogledov

Policista naj bi bila suspendirana

klinični Saša Despot
Policista, osumljena podkupovanja v aferi preskakovanja čakalnih vrst v UKC, naj bi že dobila sklep o prepovedi opravljanja dela.

Direktor uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj in vodja pilotov Letalske enote policije Damjan Bregar naj bi v roke že prejela sklep o prepovedi opravljanja dela, je poročal Radio Slovenija. V času suspenza naj bi policista prejemala le polovico plače. V prihodnjih dneh pa naj bi bila povabljena na zagovor, ki ga lahko podata tudi pisno. 

Po opravljenem zagovoru bo generalni direktor policije Marjan Fank odločil o nadaljnjih ukrepih zoper njiju. Ena od možnosti je tudi odpoved delovnega razmerja. Z generalne policijske uprave so sporočili le, da postopki v omenjeni zadevi tečejo naprej.

Prvoomenjeni naj bi v zameno za hitrejšo obravnavo sorodnika posredniku v UKC izpolnil željo in ga peljal s policijskim helikopterjem. 

Za dvajset tisočakov prek vrste

Spomnimo, sredi oktobra je policija izvedla preiskavo v ljubljanskem kliničnem centru zaradi sumov storitev večjega števila korupcijskih kaznivih dejanj prejemanja in dajanja podkupnin. Prostost so odvzeli eni osebi, ki je delovala kot posrednik. Zanj je sodnik odredil hišni pripor.

Posrednik naj bi v zameno za dvajset tisoč evrov pomagal preskočiti čakalno vrsto tudi pri zdravniku Eriku Breclju, ki je zadevo prijavil policiji. Brecelj je povedal, da je za nepravilnosti izvedel na začetku leta in takrat zadevo tudi prijavil. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 17:50 21.oktober 2016.

    Smo pa res ena blesava skorumpirana policijska država.... če ti policaji rihtajo ali boš prej ozdravel ali ne .... res je dobra, za Ginesovo knjigo rekordov.