Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Policisti našli pištolo, s katero so streljali na zlatarja

rop Saša Despot
Preiskava včerajšnjega ropa sredi Ljubljane, ko sta najmanj dva roparja ukradla nakit in med begom ustrelila zlatarja.

Kot smo že poročali, včeraj dopoldne je prišlo do ropa zlatarne na Mestnem trgu v Ljubljani. Kot so doslej ugotovili policisti, sta najmanj dva storilca vstopila v prodajalno, kjer sta ukradla nakit, nato pa peš pobegnila proti Prulam.

Od tam sta se po vsej verjetnosti, pravijo ljubljanski policisti, odpeljala z belim vozilom znamke Toyota Rav4, ki je bilo ponoči ukradeno na območju Primorske.

“Uslužbenec prodajalne je stekel za storilci, enega dohitel na ulici, pri čemer ga je ta med ruvanjem poškodoval s strelnim orožjem,” opisuje Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave. Storilcev policisti še niso našli, so pa med drugim pri pregledu struge Ljubljanice našli pistol, za katero predvidevajo, da je bila uporabljena pri včerajšnjem ropu.

Policisti z intenzivno preiskavo nadaljuejjo tudi danes in pri tem prosijo za pomoč vse, ki bi karkoli vedeli o morebitnih storilcih ali včerajšnjem ropu, da pokličete številko 113 ali 080 1200.

Opis storilcev:

- moški star od 30 do 40 let, oblečen v temno jakno, sive hlače, in temnejše športne copate, zamaskiran z nekakšnim šalom ali masko, na glavi kapuca, na rokah rokavice;

- moški star med 30 in 40 let, oblečen v črno jakno, spodaj moder pulover, jeans hlače, rdeče športne copate, na glavi je imel kapo svetlejše barve,  zamaskiran z nekakšnim šalom ali masko, na rokah rokavice.

Kot rečeno, moška naj bi se odpeljala z vozilom Toyota Rav4 neznano kam. Kolikšna je vrednost ukradenih stvari, policija za zdaj ne poroča. 

PREBERITE TUDI: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.