Vizita za živali > Novice
88 ogledov

Policisti še vedno iščejo svojega sodelavca, nemškega ovčarja Pina

Službeni pes Pino PU Murska Sobota
Izgubil se je dva tedna nazaj, vendar policisti še niso izgubili upanja.

Murskosoboški policisti še vedno upajo, da ga bo kdo našel, ali se bo enostavno vrnil sam. Gre za dragocenega sodelavca in prijatelja, službenega psa Pina, ki se je izgubil po tem, ko ga je policist iz enote vodnikov službenih psov na PU Murska Sobota, odpeljal na sprehod.

Kot so nam sporočili z omenjene policijske uprave, sta se na parkirišče severne obrtno-industrijske cone v Murski Soboti zapeljala 9. oktobra popoldne.

Vodnik je nemškega ovčarja spustil s povodca, z namenom, da se sprosti od delovnega dne, nam je pojasnila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš: "Navodilo, ki ureja področje šolanja, uporabe in oskrbe službenega psa, namreč določa, da mora vodnik službenega psa po potrebi med delom sprostiti  psa, tako da lahko opravi fiziološke potrebe in se vsaj deloma razbremeni pred ravnanji drugih oseb oziroma zunanjimi vplivi, ki negativno vplivajo na njegovo zdravstveno stanje in delovne sposobnosti."  Pes se je torej sproščal, pa kaj ko je naenkrat stekel in njegov vodnik ga ni več priklical nazaj.

Policija ga še vedno išče

"Takoj je bila sprožena obsežna iskalna akcija v katero je bilo vključeno večje število policistov, občanov in različnih društev. Ker pes kljub intenzivnemu iskanju do danes še ni bil najden, pozivamo vse, ki bi karkoli vedeli oziroma videli pogrešanega psa, da to tako jsporočijo na telefonsko številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo,"  je pozvala Suzana Rauš in dodala, da se policisti zahvaljujejo vsem, ki so do sedaj pomagali iskati njihovega službenega psa. 

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:43 26.oktober 2016.

    Pravno gledano , bo vsak , ki bo udomil in bil vesel , da je našel odličnega psa , spoznan za ugrabitev državnega uslužbenca , kajti pes je POLICIST !!