Slovenija
36 ogledov

Policistka: Strahu nisem občutila

Aretacija roparjev Bralka
Pogovarjali smo se z junaško policistko, ki je včeraj sama obvladala dva roparja in jima preprečila pobeg po ropu zlatarne. Zaupala nam je, da to ni bila njena prva aretacija, a orožja še ni uporabila.

Trenutno vsa Slovenija govori o vas, ste prava junakinja. Kako je biti v središču pozornosti?
Občutek je res super, adrenalin je na vrhuncu (smeh). Veliko se mi dogaja, čestitke dobivam od vsepovsod.

Ste bili že kdaj prej v središču pozornosti?
Ja, ko sem sodelovala pri prijetju nekega vlomilca, ampak zdaj je čisto drugače, saj sem prijela dva storilca. Sem pa tudi pomagala najti otroka, ki je bil izgubljen na Luninem festivalu, in takrat je bil v bistvu še najlepši občutek.

Nam lahko opišete, kako je potekala včerajšnja aretacija?
Zaradi varovanja podatkov žal ne morem, lahko pa povem, da v tistem trenutku nisem razmišljala o ničemer, razen o tem, kako ju bom čim bolj uspešno in varno prijela.

Opazili smo, da ste bolj drobna. Kako vam je uspelo obvladati dva moška, glede na to, da ste bili na kolesu?
Vsi govorijo, da sem drobna, ampak jaz sebe ne vidim kot drobno žensko, saj imam celih 60 kilogramov (smeh). Z glasnim pozivanjem sem dosegla, da sta se ulegla, sicer pa policisti nosimo orožje in mislim, da je tudi to pripomoglo k temu, da sta se umirila in predala.

Ste že kdaj uporabili orožje?
Ne.

Sta se roparja upirala, ste imeli kaj težav?
Upirala sta se tako, da sta tekla in se nista hotela ustaviti. Ko pa sem ju dohitela, sta videla, da je bolje, da se predata.

Vas je bilo kaj strah, glede na to, da ste se za njima pognali sami?
Strahu nisem občutila prav zaradi adrenalina. Kot že rečeno, sem razmišljala samo o varnem prijetju, moji lastni varnosti in varnosti občanov, ki so bili tam. Ni bilo časa razmišljati o nevarnostih, ki so prežale.

Govorilo se je, da sta roparja nekaj vrgla pod avto; lahko poveste, za kaj je šlo?
Zaradi same preiskave o tem raje ne bi govorila. Lahko samo potrdim, da sta odvrgla neke predmete, ki so jih policisti pozneje zavarovali.

Kaj vam pomenijo takšni podvigi?
Meni osebno veliko, veliko mi pomeni spoštovanje občanov, ki me trepljajo po rami in mi čestitajo. Veliko mi pomenijo čestitke vodstva, moje družine, mojega fanta. To mi pomeni največ.

Rop zlatarne na Wolfovi ulici se je zgodil včeraj okoli 12. ure.

Komentarjev 4
  • LJ24 16:18 12.oktober 2012.

    bemtiš, še zlatarn se ne da več ropat :)

  • deloholik 14:16 12.oktober 2012.

    Lep uspeh za mlado policistko,kaj ji bo pa dal Gornenak - znižal plačo.

  • KLOBO 13:17 12.oktober 2012.

    Vsi govorijo, da sem drobna, ampak jaz sebe ne vidim kot drobno žensko, saj imam celih 60 kilogramov (smeh)....KAJ BI BILO, DA JIH IMA 80 KG, OBVLADALA BI CELO TOLPO, HE, HE....