Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Policistka obvladala roparja

Policijski trak.
1/5
Nik Rovan
Na Wolfovi ulici v Ljubljani oropali zlatarno. Roparja naletela na policistko, ki ju je pridržala.

S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bila okoli 12. ure oropana zlatarna na Wolfovi ulici. Lastnik zlatarne, ki sta ga osumljenca večkrat udarila, je sprožil dimno zaveso, nakar sta nepridiprava zbežala, pred tem pa poškodovala nekaj izložb. Po dejanju sta pobegnila v smeri Slovenske ceste, kjer ju je prestregla policistka in jima odvzela prostost. Identiteto roparjev še vedno preverjajo.

Lovljenje roparjev so videli tudi dijaki Gimnazije Jožeta Plečnika. Dijakinja nam je povedala, da je roparja lovila policistka na kolesu. Eden od roparjev je imel po njenih besedah v rokah sekiro. Policistka je obvladala roparja, na kraju sta bila tudi policista na konjih. Roparja pa sta v zlatarni odvrgla tudi dimno bombo.

Govorili smo še z očividko, ki je povedala, sta bila roparja stara med 20 in 25 let. "Nenadoma sta čez Šubičevo ulico, na kateri je bila gneča, pritekla dva fanta, stara med 20 in 25 let. Med tekom sta odvrgla jakno in kapo, za njima pa se je v tem času pripeljala drobna policistka na kolesu. Ni minila minuta, ko je na prizorišče prispel tudi policijski kombi in še en avtomobil, iz katerega sta skočila policista v civilu. Trideset sekund pozneje so prispeli še policisti na konjih. Takrat je bilo že vsega konec, saj je policistka fanta že spravila na tla. To je bila res usklajena akcija. Vsega je bilo konec v dveh minutah. Ljudje, ki so sedeli v restavraciji, so policiste opozorili še na predmet, ki sta ga osumljenca vrgla pod parkiran taksi. Mislim, da so poklicali forenzike, da bi preverili, kaj je pristalo pod taksijem.“

Komentarjev 12
  • Ferluci 12:43 12.oktober 2012.

    Se popravljam: Preverjeno dejstvo: nista bila v trenirkah, govorila sta srbohrvaško.

  • vicvic 21:35 11.oktober 2012.

    Prav lepo se sliši kako je dekle v modrem močna. BRAVO.Kdaj bo v naši državi kaj bolje? Delavci z denarjem sovedno bolj ogroženi. Upam da bodo dobili za svoje delopošteno plačilo.

  • vicvic 21:35 11.oktober 2012.

    Prav lepo se sliši kako je dekle v modrem močna. BRAVO.Kdaj bo v naši državi kaj bolje? Delavci z denarjem sovedno bolj ogroženi. Upam da bodo dobili za svoje delopošteno plačilo.