Slovenija
31 ogledov

Politiki so site vrane

Lakota Shutterstock
Pomoč. Politiki niso dali ničesar, bralci pa so mamici takoj ponudili pomoč, da bo lahko nahranila in oblekla otroka.

Sočutje. Z mamo samohranilko, ki ne zmore nahraniti svojih otrok, je stopilo v stik 12 naših bralcev. V nasprotju s politiki so jo nekateri prosili za številko računa, da ji nakažejo denar, ter ji ponudili plačilo položnic, hrano
 in obleke.

Naj spomnimo, da je zaradi hude stiske pisala šestim slovenskim politikom in jih prosila za pomoč. Razen nasvetov, kam naj se obrne po pomoč, ni od njih dobila ničesar, niti kruha ali evra, da bi lahko nahranila otroka.

Pogosteje darujejo revni

“Sita vrana lačnim ne verjame. Ne razumejo stiske, niso je preizkusili, nimajo občutka, kaj pomeni,” je nesočutje politikov komentirala Anita Caruso, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana. Drugi razlog pa sta po njeni oceni nizka kulturna raven in sočutje, ki ga imajo naši politiki in podjetniki premalo. “To smo večkrat preizkusili tudi mi, ko smo se obračali na državni zbor in ni bilo odziva. Gledajo samo skozi svoje koristi,” je dodala.

Po njenih izkušnjah v povprečju največ darujejo tisti, ki sami živijo v 
pomanjkanju.

Nekaj pisem mamici*

Janez. Sporočite mi, prosim, številko računa, da vam nakažem nekaj sredstev za lepšo jesen in zimo.

Simon. Rad bi vam kupil nekaj živilskih potrebščin ali plačal položnico za šolsko prehrano.

Petra. Veliko ne moremo pomagati, pa vendar mi povejte, kako lahko pomagam, nakažem nekaj denarja.

*Imena smo spremenili.

Komentarjev 7
  • mirko 11:22 25.oktober 2012.

    To je čista klasika, ki jo vemo vsi zasebniki. Pri plačilu opravljene storitve imamo največje probleme ravno z premožnimi ljudmi. Tisti ta revni ljudje ti običajno celo ponujajo še kak tringeld povrhu. Največji skopuhi so torej prav bogataši. Od njih ...prikaži večh ne boš dobil poklonjen niti en cent ali ponujen kozarec pijače, kaj še le kakšno hrano. Pri njih je glavno načelo da si mora človek vse z delom zaslužit, pa se pri tem mu morajo znižat ceno, kolikor se največ da. Dostikrat pa moramo za izterjavo plačila na sodišče, zato ker so moralno pokvarjeni. IZOGIBAJTE SE BOGATIH LJUDI !!!

  • ti-si-to 00:41 25.oktober 2012.

    politiki bi morali biti naše lutke ne pa mi njihove, ker se ne zavedajo prav dobro čigav denar porabljajo. Tega bo vse več, revščina bo zavladala vsepovsod in tudi z njo vojna

  • Gigii 00:37 25.oktober 2012.

    zakaj ne napišete imen politikov? se bojite koga mogoče? (: