Šport > Košarka
18 ogledov

Konec niza Efesa: brez Vujačića zmagal Pao

barcelona navarro
1/14
EPA
Real Madrid je v 9. kolu Evrolige (Top 16) premagal Brose Baskets. Mirza Begić je za Špance dosegel osem točk, medtem ko Boštjan Nachbar zaradi bolezni ni zaigral. Gašper Vidmar (Bešiktaš) je doma klonil proti Olympiacosu, Erazem Lorbek (Barcelona) pa je slavil zmago proti Himkiju. Panathinaikos je na petkovem derbiju premagal Anadolu Efes (75:62).

Panathinaikos je končal niz zmag Anadolu Efesa, ki se je v dvorani OAKA ustavil pri številki sedem. Grki so si v zadnji četrtini z nizom 16:0 priigrali odločilno prednost in ugnali turško ekipo brez poškodovanega Saše Vujačića.

Domači ekipi je tako uspel veliki met v boju za četrtfinalno vstopnico, ki bi si jo Turki s petkovo zmago praktično že lahko zagotovili. Pao, ena najbolj vročih ekip lige, je z izkupičkom 6-3 zdaj tretji, Efes pa je z izkupičkom 7-2 ostal drugi z boljšim medsebojnim "scorom", saj je tekmo v Istanbulu dobil s 14 točkami razlike.

Po treh izenačenih četrtinah je Efes z nizom 0-8 izid poravnal na 56, nato pa je Pao s koši Roka Lenija Ukića odgovoril z odločilnih 16-0. Na prvi petkovi tekmi je v skupini E CSKA Moskva zadržala prednost na domači tekmi proti Albi Berlin in slavila s pomočjo 20 točk Nenada Krstića (80:65).

Polovični uspeh slovenskih košarkarjev

Barcelona je napravila še en korak v smeri končnice košarkarske Evrolige, ko je pred domačimi navijači premagala moskovski Himki (71:69). Katalonci so zabeležili že osmo zmago (8-1) in imajo na prvem mestu točko prednosti pred Montepaschi Sieno. Barça je postavila tudi nov rekord v zaporednih zmagah na domačem terenu v tekmovanju Top 16, ki po novem znaša 22 tekem. Ekipa Erazma Lorbka, ki je k novemu slavju prispeval 11 točk, je v tekmovanju Top 16 doma nazadnje izgubila 30. marca 2006.

Ostrostrelec Juan Carlos Navarro je dosegel 19 točk (met izza črte 5/10), Ante Tomić jih je dodal 16, Lorbek pa 11. Pri Himkiju je bil najbolj učinkovit Paul David (18), Zoran Planinić in Vitaly Fridzon pa sta jih dosegla po 12. Barça je v drugem polčasu vodila že za 12 točk in čeprav so se gostje v nekem trenutku približali na vsega tri točke zaostanka (66:63), je zmaga ostala v Barceloni.

Vidmar prvi strelec Bešiktaša, Grki premočni

Aktualni prvak Evrolige Olympiacos je vknjižil peto zaporedno zmago, ko je na gostovanju v Istanbulu premagal Bešiktaš. Turška ekipa tako ostaja brez zmage v njenem prvem nastopu med najboljšimi šestnajstimi moštvi v Evropi. V prvi četrtini je bilo razmerje na igrišču relativno izenačeno, v drugi pa so gostje prevzeli pobudo in vodsta do konca niso več izpustili iz rok. S 16 točkami je pri zmagovalcih blestel Josh Powell, ki je iz igre zadel sedem od osmih poskusov. Kostas Papanikolaou jih je dodal 11, Vassilis Spandoulis pa devet. Gašper Vidmar (13) je bil najboljši strelec Bešiktaša, enako število točk pa je dosegel še Patrick Christopher.

Evroliga, Top 16, 9. kolo:

Skupina E

Real Madrid : Brose Baskets Bamberg 76:73
Mirza Begić (Real Madrid) 8 točk, 1 skok v 15 minutah; Boštjan Nachbar (Brose Baskets) zaradi bolezni ni igral.

CSKA Moskva : Alba Berlin 80:65
Krstić 20, Micov, Weems in Vorončević 10; Wood 11, Thompson, Djedović in Morley 10

Unicaja Málaga : Žalgiris 67:83
Simon 13, Žorić 12; Kuzminskas 15, Lafayette 14, Darden 9
Zoran Dragić (Málaga) brez točke v štirih minutah.

Panathinaikos : Anadolu Efes 75:62
Diamantidis in Ukić 13, Bramos in Schortsanitis 11; Savanović 21, Farmar 10 
Saša Vujačić (Efes) ni igral zaradi poškodbe.

 

 

 

 

 

 

 

Skupina F

Bešiktaš : Olympiacos 60:79
Gašper Vidmar (Bešiktaš) 13 točk, 7 skokov v 20 minutah.

Caja Laboral : Maccabi Electra 62:69

Montepaschi Siena : Fenerbahče Ülker 87:69

FC Barcelona Regal : Himki 71:69
Erazem Lorbek (Barcelona) 11 točk, 4 skoke v 29 minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.