Slovenija
20 ogledov

Ponekod sneženje, brozga na cesti

sneg Krka Žurnal24 main
Največ snega je zapadlo v Črnomlju, kjer so ob 7. uri zjutraj namerili 17 centimetrov visoko snežno odejo. Snežna brozga je na Dolenjskem ovira promet, zgodilo se je več nesreč.

Današnje eneženje je povzročilo številne preglavice v prometui. Med 6. in 13.30 uro se je na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo 13 prometnih nesreč. Ena voznica je v prometni nesreči umrla. 

V petih prometnih nesrečah se je osem oseb poškodovalo, med njimi najmanj ena huje, v osmih prometnih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda. 

Vzrok večine prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost glede razmere na vozišču. 

PREBERITE ŠE: 

Po podatkih Agencije za okolje je do 7.ure v Črnomlju padlo 17 centimetrov snega. V Novem mestu in v Kočevju je bila višina snežne odeje ob 7. uri visoka 8 centimetrov. Po en centimeter snega je zapadlo na Katarini nad Ljubljano ter v Cerkljah ob Krki. 

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo manjše padavine dopoldne povsod ponehale, najkasneje v Beli Krajini. "Dopoldne se bo od severa postopno razjasnilo, le ponekod v južnih krajih bo ostalo več oblačnosti," pravijo pri Arso. "Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, ki bo do večera postopno ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija."

Hladneje bo

Jutri zjutraj se bo od severa zmerno pooblačilo, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. "Čez dan bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, drugod pa večinoma sončno," napovedujejo pri Arso. "Sredi dneva se bo oblačnost prehodno povečala tudi ponekod na Primorskem. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 3 do 8, ob morju do 10 stopinj Celzija."

V četrtek in petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. "Hladno bo, v petek bodo dnevne temperature marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem," pravijo pri Arso."
Od petka do torka kaže na povečini suho, deloma sončno in hladno vreme. "Najhladneje bo v petek in soboto, ko nas bo od severa dosegel mrzel polarni zrak in bodo dnevne temperature marsikje ostale pod lediščem. V sredo se verjetnost za padavine nekoliko poveča."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 09:41 03.januar 2017.

    V "Beli Kraini" ? Imate pa ideje...