Popotnik
22190 ogledov

Na tem hrvaškem otoku po novem tuširanje na plaži plačljivo, znana tudi cena

Baška Profimedias
20 centov za polminutno tuširanje. Direktor komunalnega podjetja: "Motiv ni zaslužek!"

Komunalno podjetje Vecla bo po novem zaračunavalo tuširanje na javnih plažah, poroča Novi list. Svetniki Mestnega sveta mesta Krk so na seji predstavniškega telesa v tem tednu obravnavali številne teme, med drugim tudi predlog glede pogojev za uporabo javnih tušev na mestnih plažah.

Vodja komunalnega podjetja: Poraba vode je previsoka

Ta odločitev je krškemu komunalnemu podjetju Vecla omogočila uvedbo sistema zaračunavanja tuširanja na javnih plažah po ceni 20 centov za polminutno uporabo tuša.

Kot je svetnikom povedal direktor Danko Milohnić, je edini in izključni razlog za zaračunavanje tuširanja močan skok porabe vode, do katere je prišlo v preteklih poletjih.

Tuši bodo po novem opremljeni z napravami, ki vsako njihovo uporabo registrirajo pri pristojnih institucijah, zaračunavanje pa nima nobenega finančnega ali dobičkonosnega motiva, temveč le željo po zmanjšanju nepotrebne in nenadzorovane porabe vode in s tem onesnaževanja okolja, je dejal Milohnić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Avatar NickMason
    NickMason 19:28 24.maj 2023.

    Pametno,saj se pušča v nezavest odprte tuše ,vodo treba šparat in pika .

  • Ender3 15:22 24.maj 2023.

    Naslednja stopnja kockastih je, zaračunavanje sončnih žarkov in ionov v zraku. To se jim ravno ne bo obrestovalo. Ne moreš graditi turizma z omejevanjem, ograjevanjem in protiplačilu ..V « lipi naši» imajo ciganska posla..

  • popokatopetl 14:51 24.maj 2023.

    "Tuši bodo po novem opremljeni z napravami, ki vsako njihovo uporabo registrirajo pri pristojnih institucijah"... --- Me zanima katere institucije so pristojne :) Institut za istraživanje ruda i gubljenje vremena?