Popotnik
84 ogledov

Odslej lažje od Dunaja skozi Slovenijo do Trsta

Potovanje, vlak, izlet, kovček, železniška postaja Profimedia
Danes začenja obratovati nova direktna povezava z Dunaja prek Ljubljane do Trsta - brez prestopanja. Do Dunaja lažje tudi s primorskih koncev.

Z današnjim dnem je potnikom na voljo nova direktna železniška povezava z Dunaja prek Ljubljane do Trsta in nazaj. Kot so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ), so z novo direktno povezavo, ki bo potnikom na voljo vsak dan, dosegli pomemben premik k trajnostni mobilnosti.

Potniki iz smeri Maribora ali Celja bodo potovali v Trst brez vmesnega prestopanja v Ljubljani. Tudi potovanje na Dunaj bo odslej zaradi direktne povezave za potnike s primorskega konca, iz Sežane, Divače in Postojne, še bolj enostavno, so v sporočilu za javnost zapisali na SŽ. Celotna vožnja z Dunaja do Trsta traja 8 ur in 54 minut in 8 ur in 59 minut v obratno smer.

Iz Trsta obstajajo številne možnosti nadaljnjih potovanj tudi s hitrimi vlaki Freccarossa, in sicer v smeri Benetk, Padove, Milana, Torina, Bologne, Firenc, Rima ... Z Dunaja pa bodo potniki lahko z vlakom med drugim potovali naprej v Prago, Bratislavo, Krakow in Varšavo.

Prvo otvoritveno vožnjo bodo danes popoldne simbolično pospremili predstavniki vodstva SŽ, avstrijskih železnic ÖBB in dežele Furlanije - Julijske krajine.

"Z današnjo prvo vožnjo vlaka na relaciji Dunaj-Ljubljana-Trst smo naredili prvi korak k obuditvi prometnih tokov, ki so zelo pomembni ne le za nas tri sosednje železniške uprave, ampak tudi za širši geografski prostor," je ob vzpostavitvi nove povezava pojasnila direktorica družbe SŽ-Potniški promet Darja Kocjan in dodala, da želijo ozavestiti potnike, da se peljejo z vlakom, saj s tem ''pomembno vplivajo tudi na varstvo okolja in trajnostni razvoj."

Tudi direktor ÖBB Andreas Matthä in regionalni svetovalec za infrastrukturo italijanske avtonomne dežele Furlanija - Julijska krajina Graziano Pizzimenti sta pozitivno pozdravila oživitev neposredne povezave in večjo povezanost med tremi mesti.

 

Kaj pa cene?

Z nizkocenovnimi ponudbami lahko potniki iz Maribora, Pragerskega, Celja, Laškega, Zidanega Mosta, Trbovelj ali Zagorja v Trst potujejo od 14.30€, potniki iz Ljubljane ali Logatca od 9.50€. Iz Postojne, Pivke, Divače ali Sežane lahko z vlakom pridemo v Trst od 4.90€.

Cene vozovnic iz Ljubljane ali iz Celja na Dunaj se začnejo pri 29.00 €, iz Maribora pa 26.90€.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.