Popotnik
14417 ogledov

Te evropske destinacije se pozimi resnično splača obiskati

Krakov Profimedia
Portal DiscoverCars je objavil seznam najlepših zimskih destinacij.

Jesen se nezadržno približuje h koncu, kmalu bo na vrata potrkala zima, ki bo jesensken barve pokrila z belo odejo. Če v zimskih mesecih načrtujete krajši oddih, si lahko pri organizaciji pomagate s seznamom najlepših zimskih destinacij po izbiri portala Discovercars. Če vaš proračun ni neomejen, bo njihov izbor kot nalašč za vas, saj so se na njihovem seznamu znašla mesta, ki zagotavljajo odličen kratek in tudi poceni oddih.

koliščarsko naselje pri nas Popotnik Ste že videli to pravljično turistično atrakcijo?

Na prvem mestu njihove lestvice je že tretjič zapored pristalo eno najstarejših poljskih mest – Krakov. V drugem največjem mestu na Poljskem, v katerem, kljub temu da ga vsako leto obišče več gostov, ni prave gneče. Staro mestno jedro je polno barov, vsekakor se splača obiskati tudi največji srednjeveški evropski trg Rynek Glowny, čudoviti grad Wawel ter staro judovsko četrt Kazimierz, ki velja za zibelko bogate zgodovine.

Krakov | Avtor: Profimedia Profimedia
Glede na raziskavo, ki jo je objavil portal, sta v Krakovu tako najem avtomobila kot tudi rezervacija prenočitve izjemno ugodna. Pollitrski vrček piva v povprečju stane 2,25 evra, kar je glede na podražitve kar ugodno.

Skopje kje je Slovenija? Popotnik To so najcenejša mesta za življenje v Evropi

Za drugo najboljšo evropsko zimsko destinacijo v omenjeni raziskavi je bila razglašena Praga, ki z oceno 37 od 50 le malo zaostaja za prvouvrščenim (Krakov je dobil 38 točk). Češka prestolnica se ponaša z neverjetnimi 1.206 odličnimi restavracijami in ima dobre rezultate tudi pri namestitvah ter letih.

Praga | Avtor: Profimedia Profimedia
Na tretje mesto se je uvrstil Bruselj, ki si je to mesto prislužil predvsem zaradi obilice ponudbe brezplačnih znamenitosti, vključno z osupljivim trgom Grand Place. Po zaslugi nizkocenovnih prevoznikov je v belgijsko prestolnico mogoče najti tudi številne ugodne lete.

Bruselj | Avtor: Profimedia Profimedia
V deseterico najboljših so se sicer uvrstili še Pariz, Budimpešta, Talin, Berlin, Amsterdam, Dunaj in Kopenhagen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice