Popotnik
53933 ogledov

Toliko bi štiričlansko družino stal petdnevni smučarski oddih

helikopter, gore, hribi, smučišče Profimedia
Primerjali smo cene nekaterih slovenskih smučišč in ugotovili, katero je za petdnevni družinski oddih najcenejše.

Ni skrivnost, da je smučanje v slovenskih družinah zelo priljubljena športna aktivnost. Govorimo o rekreaciji, ki pomeni precejšen finačni zalogaj, zato seveda ni dostopna vsakomur. Že sam nakup smučarske opreme ni malenkost, zasoljene cene smučarskih vozovnic, ki se vsako leto višajo, pa še dodatno pripomorejo k dejstvu, da si smučanje težje privoščimo. Več o cenah smučarskih vozovnic po slovenskih smučiščih v letošnji sezoni je dostopno TU.

Zillertal Avstrija smučišče Smučanje Popotnik Nore cene za enodnevne smučarske vozovnice

Če se z družino še nikoli niste prav zares odpravili na večdnevno smučanje in vas zanima, koliko bi zapravili, vam bomo v nadaljevanju prispevka ponudili informacijo o okvirnem strošku. Ta ne vključuje izposoje oziroma nakupa smučarske opreme. Izračun za petdnevno smučanje na štirih priljubljenih slovenskih smučiščih smo naredili tako, da smo upoštevali štiri družinske člane (dva odrasla in dva otroka) in pri tem vključili nakup smučarskih kart za vse člane ter ceno namestitve (štiri nočitve).

Smučanje, Kranjska Gora, turizem, sneg, rekreacija, zima | Avtor: M. Ha. Smučanje v Kranjski Gori, posneto 6. februarja 2023. M. Ha.
Upoštevali smo termin med 19. in 23. februarjem 2024, ko se v določenih regijah po Sloveniji začnejo zimske počitnice. V primerih, ko smučišča niso imela pripravljene posebne ponudbe, ki bi združevala namestitev in smučarske karte, smo si pomagali s spletno platformo Booking.com in tam poiskali najprimernejšo namestitev za družino s štirimi člani. Pod drobnogled smo vzeli smučišča Krvavec, Rogla, Kranjska Gora in Kope.

Rogla

Na priljubljenem smučišču Rogla v občini Zreče ponudba Rogla SKI paket vključuje polpenzion, dnevno smučarsko vozovnico (4 noči, 4-dnevna smučarska vozovnica), kopanje v hotelskem bazenu, SKI bus na relaciji Rogla – Zreče – Rogla po voznem redu in nekaj malega popusta pri koriščenju fitnesa ali savne v njihovih objektih. 

smučanje smučišče smučar Rogla | Avtor: Profimedia Profimedia
Omenjen paket je možno koristiti v šestih različnih namestitvenih objektih: Hotel Natura****, Hotel Planja****, Hotel Rogla*** Superior, Bungalovi Macesen****, Hotel Brinje*** in Bungalovi Rogla***. Poleg razlike v udobju se razlikujejo tudi po cenah, ki so odvisne od izbranega termina. V času zimskih počitnic je cena pričakovano najvišja. 

Najcenejša ponudba Rogla SKI paketa je na voljo v Hotelu Brinje *** ali v Bungalovih Rogla, kjer mora posamezna oseba na noč plačati 108 evrov. V to ceno je vključena smučarska vozovnica in polpenzion. Družina mora torej za petdnevno smučarijo na Rogli odšteti dobrih 1700 evrov. V končno ceno nista vključeni turistična taksa in prijavnina.

Kranjska Gora

Pri Turizmu Kranjska Gora smo izvedeli, da je destinacija v času zimskih počitnic že skoraj v celoti zasedena, še vedno pa se najde nekaj prostih kapacitet. Tako je možna nastanitev v Podkoren Apartments( Booking.com). Nahaja se v naselju Podkoren in je od smučišča v Kranjski Gori oddaljena približno dva kilometra. Ponuja teraso s pogledom na gore. Štiričlansko družino bi petdnevni oddih v omenjeni nastanitvi, ki ne vključuje hrane, stal dobrih 556 evrov.

Kranjska Gora | Avtor: Booking.com Booking.com
Če k temu prištejemo še znesek petdnevne smuke za celo družino, ki na dan znese 118 evrov, se številka ustavi pri 1150 evrih. Če temu dodamo še stroške za hrano in pijačo, pod 1400 evri (v primeru, da si kuhamo sami) verjetno ne bi prišli skozi.

Krvavec

Na drugem najvišje ležečem smučišču, ki je najbližje slovenski prestolnici, štiričlanska družina za celodnevno smuko plača 115 evrov. Skupni znesek za pet dni smuke torej nanese 575 evrov. Če k temu dodamo še znesek za prenočitev v namestitvi The View22 (500 evrov za štiri noči), ki smo jo našli na portalu Booking.com in se nahaja v Cerkljah na Gorenjskem, bi končni znesek za smučanje in namestitev za štiričlansko družino znašal 1075 evrov. 

Namestitev The View 22 | Avtor: Booking.com Booking.com
Seveda ne smemo pozabiti na hrano in pijačo, ki jo bo družina v tem času zaužila. Vemo, da so cene hrane v nekaterih smučarskih centrih precej zasoljene. Glede na tiste, dostopne na internetu, obrok na žlico na Plaži Krvavec stane približno deset evrov, podobna je tudi cena burgerjev in pic. Celoten znesek petdnevnega oddiha na snegu se tako hitro lahko povzpne nad 1200 evrov, odvisno seveda od naših želja in iznajdljivosti.

Kope

Smučišče Kope se je prelevilo v enega izmed naših najmodernejših smučišč, ki je zasnovano za udobno in varno smuko, primerno tudi za družine. Posebne ponudbe za zimske počitnice nismo našli, imajo pa na voljo t. i. Boom vikend, ki vključuje dve nočitvi s polpenzionom in tridnevno smučarsko vozovnico. Ponudba na osebo znaša od 189 do 349 evrov, odvisno od izbora namestitve.  Odločite se lahko med štirimi.

Smučanje otroka tujina Popotnik Preverite, kam se splača na ugodno smuko odpraviti to zimo

Našli smo tudi ponudno Apartmajev Kope, kjer bi petdnevni oddih med visoko zimsko sezono štiričlansko družino stal 640 evrov. Za nakup smučarskih vozovnic se splača preveriti akcije na spletni strani 1nadan.si, kjer lahko najdemo ugodne ponudbe za dnevne, nočne in družinske smučarske karte. Upoštevajoč redne cene pa bi družina za petdnevno smuko na Kopah plačala 560 evrov.

Poč črto bi štiričlanska družina za petdnevno smuko in namestitev na Kopah plačala 1200 evrov, v ceno hrana in stroški bencina niso vključeni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar SexyKitty21
    SexyKitty21 00:24 09.februar 2024.

    Ocenite mojo golo fotografijo 18+ - - -> NU21.FUN

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:49 08.februar 2024.

    Za 5 dni družinske smuke so zneski absolutno previsoki. Za ta denar smučamo v dolomitih na 70 km prog in ne kot pri nas, ki jih verjetno največje smučiče ne premore niti 10 km. Kako naj si povprečna družina privošči ...prikaži več nekaj dnevno smuko?! No go!!!

  • 4krogci 07:44 08.februar 2024.

    Za to ceno grem v tujino in se vsaj nasmucam

Sorodne novice