Popotnik
3394 ogledov

Vau, to so v Ljubljani pripravili za najmlajše

Visit Ljubljana Zalaznik Janez
Mesta po Sloveniji so že vsa v znamenju božično-novoletnih praznikov in med seboj kar tekmujejo, katero bo lepše okrašene.

Za najmlajše so se prav posebej potrudili v Ljubljani, kjer se v paviljonu v parku Zvezda skriva Čarobni gozd. V njem Pionirski dom – Center za kulturo mladih, pripravlja znanstvene, slikarske, glasbene in likovne delavnice, kjer bodo otroci v čarobnem vzdušju pod zvezdnatim nebom vsak dan med 17. in 19. uro ustvarjali izdelke, ki jim bodo polepšali praznične dni.

Čarobni Maribor maribor Popotnik Pri nas: Ta spektakularna turistična atrakcija že dela preglavice

Čarobni gozd | Avtor: Turizem Ljubljana Turizem Ljubljana

Ob petkih, sobotah in nedeljah vabijo tudi na gledališke predstave in spremljevalni program, ki ga lahko najdete spodaj:

Petek, 9. december: Darilo z zelenega vrta – pantomima (Siniša Minardi)

Sobota, 10, december: Glasbena miza (Zavod Mismo Nismo)

Nedelja, 11. december: Mini cirkus (Zavod Bufeto)

Petek, 16. december: Rock Akademija (Pionirski dom)

Sobota, 17. december: Brina in Luka z Bisergore (Luka Ropret, Brina Vogelnik)

Nedelja, 18. december: Freestyle show (UM & Kuna)

Petek, 23.december: Kralj Matjaž v časovni zanki (Uroš Potočnik) ter obisk Božička

Avstrija, Austria.info Zimski pohodi Popotnik Že veste, kam na zimski "vikend pobeg"?

Živahno pa bo tudi 8. Decembrskem sejmu ilustracije, ki bo med 1. in 24. decembrom potekal v Galeriji Vodnikove domačije Šiška. Tam bodo na ogled in v nakup na voljo najboljše ilustracije 30 najvidnejših domačih ustvarjalcev, ki jih ta čas ponuja slovenska ilustracija.

8. Decembrski sejem ilustracije | Avtor: D. Pal, Vodnikova domačija D. Pal, Vodnikova domačija

Sejem ponuja tudi bogat spremljevalni program; od srečanja z umetniki do pripovedovalske igralnice za otroke in obiska dedka Mraza:


Igrarije iz galerije
Decembrski sejem ilustracije vsako leto do vrha napolni galerijo z ilustracijami in zgodbami. Otroci bodo pokukali med podobe in spoznali ilustratorko Anko Kočevar. Skozi kratek filmček bodo obiskali njen atelje in izvedeli kako Anka ustvarja svoje neverjetne kolaže. Na delavnici bodo, pod Ankinim mentorstvom, tudi sami ustvarili kolaž in se preizkusili v magnetnih igrah, ki so nastale iz njenih ilustracij.

Nedelja, 11. 12. ob 11.00 / 5+


Palačinkova torta in obisk dedka Mraza
Maček Findus si praznovanja rojstnega dne ne zna predstavljati brez palačinkove torte, zato se njegov prijatelj Petterson seveda odloči, da mu jo bo spekel. A pot do sladke torte je dolga in polna humornih zapletov.
Pripoveduje: Katja Preša, animacija ilustracij: Jure Lavrin, glasba: Andrej Fon.
Po pripovedovanju otroke obišče dedek Mraz.

Nedelja, 18. 12. ob 11.00 / 4+

Vstop na vse dogodke iz spremljevalnega programa sejma je prost. Zaradi omejene kapacitete organizatorji naprošajo, da si zagotovite brezplačne vstopnice na spletni strani mojekarte.si, na domačiji ali na: prijava@divjamisel.org.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice