Šport
25 ogledov

Poraz os v Zagrebu

Liga Seha, Gorenje Velenje, Zagreb RK Gorenje Velenje / Goran Vadlja Kamenjašević
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu regionalne lige Seha v gosteh izgubili proti PPD Zagrebu z 21:28 (7:13).

Po dveh krogih lige Seha in s tem tudi dveh domačih tekmah v novi sezoni so velenjski rokometaši prvič gostovali. A ose so iz hrvaške prestolnice proti Velenju odšle s prvim porazom. Gostitelji, ki so v do danes dveh tekmah prav tako vknjižili zmago in poraz, so bili pretrd oreh. Prvi strelec domačih je bil Stipe Mandalinić z devetimi goli, v velenjski vrsti jih je Rok Golčar dosegel šest, enega manj pa Vid Levc.

Slovenski selektor Veselin Vujović je pred sezono v Zagreb sicer pripeljal tri slovenske rokometaše (Matevž Skok, David Miklavčič in Darko Cingesar), ki so v preteklosti nosili tudi dres velenjskega črno-rumenega kluba.

Aktualni hrvaški prvaki iz Zagreba so že v prvem polčasu pokazali, da so boljši nasprotnik, na odmor so varovanci slovenskega selektorja Veselina Vujovića odšli s šestimi goli prednosti.

Tudi drugi polčas na igrišču ni premešal kart, čeprav so se igralci Marka Šibile približali na štiri gole zaostanka (11:15), pa so Zagrebčani nato znova pritisnili na plin, v 22. minuti vodili že s plus 9 (24:15) in se na koncu veselili druge zmage v sezoni. Velenjčani ostajajo pri eni zmagi in treh točkah. Doslej so premagali Nexe iz Našic, ter izgubili proti Celju. Zagrebčani so premagali Nexe in tokrat Velenje ter izgubili proti Vardarju.

V naslednjem krogu Gorenje Velenje 28. septembra čaka gostovanje pri Vardarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.