Slovenija
29 ogledov

Poslanci na počitnice

Slovenija 05.06.2012 policistka varuje parlament, drzavni zbor v srediscu Ljublj Saša Despot
Začenjajo se parlamentarne počitnice, ki bodo trajale do začetka septembra. Poslanci na dolžnosti vendarle že avgusta, na ustanovni seji novega parlamenta.

S 15. julijem poslanci državnega zbora odidejo na počitnice, čeprav so v tem času lahko sklicane izredne seje.

Že za danes je bila napovedana izredna seja, na kateri bi obravnavali poročilo dveh preiskovalnih komisij DZ: poročilo o poteku in ugotovitvah preiskovalne komisije Krpan ter vmesno poročilo preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu. A so poslanci SDS v ponedeljek umaknili zahtevo za sklic seje DZ.

Se bodo pa poslanci v času počitnic zagotovo sestali na ustanovni seji novega sklica parlamenta. Na dokončne neuradne izide parlamentarnih volitev bo sicer treba počakati še do 21. julija, ko bodo glasovom prišteli še glasovnice iz tujine. Prvo sejo novega državnega zbora skliče predsednik republike najpozneje 20 dni po izvolitvi. Datum uradno sicer še ni znan, po neuradnih podatkih pa bo 1. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.