Svet
11 ogledov

"Postelja se je premikala po sobi in mi z njo"

Potres v osrednji Italiji EPA
Preživeli opisujejo "apokaliptične" scene v krajih in vasicah v bližini Perugie, prestolnice turistične Umbrije, ki jih je ponoči prizadel močan potres.

Župan mesta Amatrice Stefano Petrucci je zjutraj dejal: "Mojega mesta ni več". Medtem so ljudje obupano iskali pogrešane.  

PREBERITE ŠE: 

Prva žrtev uničujočega potresa je bil starejši par, katerega hiša se je porušila v kraju Pescara del Tronto v regiji Marche, kakih 16 kilometrov od epicentra potresa. V Accumoliju so pod ruševinami našli štiričlansko družino. Petrucci je zjutraj še povedal, da pogrešajo štiričlansko družino, starša in dva otroka.

Župan Norcie Nicola Alemanno je dejal, da v njegovem mestu nimajo podatkov o mrtvih. "Proti-potresne strukture v mestu so zdržale," je povedal. "Poškodovana je zgodovinska dediščina in stavbe, a nimamo resnih poškodb."

"O bog, bilo je grozno"

"Bilo je tako močno. Zdelo se je, kot da se postelja sama premika po sobi, z nami na njej," je za 
Reuters povedala Lina Mercantini iz kraja Ceselli v Umbriji.

Olga Urbani iz bližnjega Scheggina pa je dejala: "O bog, bilo je grozno. Stene so zaškripale in vse knjige so popadale s polic."

V Rimu treslo več sekund

Charlott Smith, trenerka ženske univerzitetne košarkarske ekipe iz Severne Caroline je bila s svojimi igralkami v Rimu, ko ga je stresel potres. "Trajalo je najmanj 30 sekund. Ves hotel se je tresel," je povedala za CNN.

Michael Gilroy, ki se je v času potresa v drugem nadstropju trinadstropne stavbe v Montepulcianu, je dejal, da jih je potres pregnal iz stavbe.

"Zdelo se je, kot da je postelja na kolesih," je povedal. "Bilo je zelo zmedeno. Prihajam iz Kalifornije in imam občutek, kako je to. Lestenec se je zibal sem in tja, vedeli smo, da moramo iz stavbe čimprej kot lahko." Skupaj z dekletom sta jutro pričakala na prostem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.