Šport > Košarka
14 ogledov

Potočnik: "To ni realna slika"

košarka Olimpija Saša Despot
Sinočnji obračun med Union Olimpijo in Krko je minil v popolni prevladi ljubljanskih košarkarjev, ki so v 5. krogu Lige ABA Novomeščanom prizadejali katastrofalen poraz (80:50).

Ljubljanske Stožice so včeraj gostile slovenski derbi med domačimi zmaji in Krkaši, ki so se v največji slovenski dvorani predstavili v sila bledi podobi. Domačini so že od uvodnih minut prevladovali in iz minute v minuti višali svojo prednost ter se na glavni odmor odpravili z 22 točkami prednosti, v nadaljevanju pa so nekajkrat pobegnili tudi na več kot 30 točk razlike in povsem ponižali nemotivirane goste.

"Fantje so naredili dobro delo že na začetku tekme in pokazali kako moramo igrati v prihodnje. Dobro smo odigrali v obrambi, skoku in hitro v napadu. Dosegli smo nekaj lahkih košev iz protinapadov, zato smo prišli do tiste igre, ki si jo želimo. Tekma ni bila lahka, ne glede na rezultat. Zavedamo se, da to ni realna slika, saj ima Krka dobro ekipo in zato vemo, da nas na naslednjih tekmah čaka bistveno težja naloga. Ob tej priložnosti jim želim čim boljšo igro v nadaljevanju," je po dvoboju povedal trener Union Olimpije Gašper Potočnik.

Domači reprezentant Mitja Nikolič je dodal: "Če bi mi pred tekmo kdo predstavljal tak rezultat, bi takoj podpisal. Ne glede na končni rezultat tekma še zdaleč ni bila lahka. Pokazali smo popolnoma drugačno predstavo kot proti Sutjeski. Mislim, da moramo tako nadaljevati. Igrali smo energično, dobro v obrambi in skoku. Vse to nas mora krasiti skozi celotno sezono."

Novomeščani z okrepitvijo

Novomeški trener Ivan Velić, ki bo lahko v prihodnje računal tudi na bivšega hrvaškega reprezentančnega organizatorja igre Anteja Delaša, je bil po hudem porazu zelo slabe volje: "Mislim, da nimam kaj povedati. Preprosto nismo bili na tekmi. Zakaj se nam dogaja, da igramo čisto drugače doma kot na gostovanju? Ugotoviti moram razloge zakaj se nam to dogaja. Kar se tiče tekme, nimam kaj povedati. Proti Cedeviti smo imeli 20 izgubljenih žog, pa smo zmagali. Nocoj smo izgubili deset žog, pa izgubimo za trideset točk. Statistika ni pokazatelj kaj se je dogajalo na parketu."

"V Ljubljano smo prišli brez energije in psihološke priprave. To so pokazali zgrešeni lahki koši, odprti meti za tri točke, katastrofalni odstotek meta in nismo delali prekrškov, ko je bilo to potrebno. Nismo se pokazali v dobri luči. Vse to moramo analizirati in ugotoviti razloge. Verjamem v mojo ekipo in vem, da lahko igramo veliko boljše," je dodal Velić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.