Svet
41 ogledov

Požar zajel predmestje Aten

Požar v Grčiji
1/5
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
Dele Grčije so zajeli požari, zaradi česar so morali evakuirati prebivalce nekaj vasi. Požar pa je zajel tudi predmestje Aten, zaradi česar se je nad prestolnico dvignil velik oblak dima.

Predmestje grške prestolnice je zajel gozdni požar, njegovo gašenje pa otežujejo sunki vetra, ki so dim zanesli tudi nad prestolnico. Pred požarom pa naj bi po poročanju grškega Ekathimerini pobegnilo nekaj ducat ljudi.

"Domovi niso v nevarnosti," je po poročanju STA sporočil tiskovni predstavnik gasilcev, ki še navaja, da zaenkrat pri gašenju požara sodeluje 120 gasilcev, 50 gasilskih vozil, štiri letala in dva helikopterja. Grški premier Aleksis Cipras pa je za dodatno pomoč že zaprosil tudi zračne sile drugih držav.

Grčija se je se je v preteklosti že soočala s požari v poletnih mesecih, eden izmed najbolj obsežnih se je zgodil leta 2007, ko je življenje izgubilo več oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.