Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pred blokom našli dve eksplozivni sredstvi

eksplozivno telo PP Maribor II
Pred stanovanjskim blokom v Mariboru je moral posredovati bombni tehnik.

V nedeljo nekaj pred 12. uro so občani obvestili policijo, da so pred stanovanjskim blokom Mlekarniški ulici v Mariboru našli dva, v papir zavita, verjetno topovska udara. Policisti so na kraju ugotovili, da hre za dve, po videzu neobičajni eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. 

Na kraj je prišel bombni tehnik, ki je ugotovil, da gre za dve doma narejeni eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, vse skupaj zavito v papir. Takšno eksplozivno oz. pirotehnično sredstvo je močnejše od topovskega udara, pravi policija. Obe eksplozivni telesi sta bili odpeljani na uničenje. 

Policija ob tem vnovič opozarja, da so posledice uporabe takih sredstev lahko nepopravljive in lahko za vedno zaznamujejo posameznikovo življenje. Spomnimo, decembra smo poročali o tragičnem dogodku, v katerem se je mladoletnik huje poškodoval pri uporabi pirotehničnih sredstev. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.