Šport > Nogomet
21 ogledov

''Predlagal sem 180 mio., Pérez bi plačal''

Ferguson (levo) in Ronaldo sta pri Unitedu tvorila izjemen tandem, ki je prinese Žurnal24 main
Nekdanji trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je razkril, da je želel Cristiana Ronalda prodati za 180 milijonov evrov, saj je prepričan, da bi predsednik Reala Florentino Pérez račun poravnal.

Cristiano Ronaldo se je leta 2009 za takrat rekordnih 94 milijonov evrov preselil k Real Madridu, njegov nekdanji trener Sir Alex Ferguson pa je bivšemu izvršnemu direktorju Manchester Uniteda Davidu Gillu svetoval, naj za Portugalca zahteva še enkrat višjo odškodnino.

Perez novinarska konferenca Mourinho Real Madrid Santiago Bernabeu | Avtor: EPA EPA
''Davidu Gillu sem rekel, naj zahteva 180 milijonov evrov. Pérez (predsednik Reala, op. a.) bi jih plačal,'' je povedal Ferguson in dodal: ''Boli me le, kar sem povedal tudi Gillu, da nismo zahtevali dovolj. Rekel se  mu: 'Zahtevaj 180 milijonov', on pa je odvrnil: 'Ne bodi smešen, nikoli ne bodo plačali 180 milijonov'.''

Real vedel, kaj kupuje

Ronaldo je v 233 tekmah za Real Madrid dosegel 238 golov in s strani Fife dobil priznanje za najboljšega nogometaša preteklega leta. Glede na to, da je Real za Garetha Bala odštel še nekaj milijonov več, je Ferguson prepričan, da so Ronalda prodali pod ceno. ''Še vedno se sprašujem, kaj bi dejal Pérez, če bi zahtevali 180 milijonov. Mislim, da bi plačali do 180, saj vem, da je Pérez dobro vedel, kako kakovostnega nogometaša bo dobil. Če bi dobili 180 milijonov, bi o tem govoril do konca življenja, saj bi bilo čudovito prejeti takšno vsoto denarja, ne samo od Reala, ampak od kateregakoli kluba. Kakorkoli, Ronaldo je odšel z mojim blagoslovom in dobili smo pravično odškodnino,'' je povedal Ferguson.

Upokojeni škotski strateg je velik filmski navdušenec, zato ne preseneča, da se je v Los Angelesu udeležil podelitve oskarjev. Na vprašanje, kaj ga je pripeljalo tja, je Fergie dejal: ''Upokojen sem, nimam kaj početi.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.