Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Casiraghi spet v priporu

stephen casiraghi Žurnal24 main
Preiskovalni sodnik je za moškega, ki je z divjo vožnjo ogrožal udeležence v prometu, odredil pripor. Šlo naj bi za Stephena Casiraghija.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je bil osumljeni 48-letni moški včeraj zvečer priveden k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. 

Po poročanju medijev naj bi šlo za Stephena Casiraghija, ki je bil nedavno izpuščen iz zapora.Na PU Ljubljani so nam povedali, da nam zaradi varstva podatkov omenjenih navedb ne morejo potrditi. 

Casiraghi je na Dobu prestajal zaporno kazen zaradi različnih kaznivih dejanj. Zaporna kazen bi se mu iztekla avgusta 2019. Predčasno se je znašel na prostosti, ker je vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni. 10. marca so ga spustili na prostost. Casiraghi se je v minulih dneh znašel na sodišču v vlogi tožnika, saj od države zahteva odškodnino.  

Na vozilu imel ukradene tablice

V soboto dopoldne so ljubljanski policisti v centru Ljubljane opazili osebno vozilo znamke Renualt Clio, ki je imelo nameščeni različni registrski tablici. Ti nista pripadali omenjenem vozilu. Policisti so zapeljali za vozilom in ga s predpisanimi znaki pričeli ustavljati.

Voznik se na znake policije ni ustavil, s pospešeno vožnjo pa je nadaljeval v smeri Zelene jame, kjer je vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjskebloke. 

Policisti so pri pregledu območja moškega prijeli in mu odvzeli prostost. Pri tem se je ta aktivno uprl, zato so policisti uporabili prisilna sredstva in ga vklenili. Našli so odvrženi tablici, za kateri so ugotovili, da sta bili v preteklih dneh odtujeni na območju Ljubljane. 

Divja vožnja

Med vožnjo na relaciji od Njegoševa cesta, Hrvatski trg, Ilirske ulice, Rozmanove ulice, Maistrove ulice, Masarykove ceste, Njegoševa cesta, Bohoričeva ulica, Potrčeva ulica, Pod ježami, Partizanske ulica in Rojčeve ulica je voznik osebnega vozila znamke Renault clio vozil predrzno in nevarno, so sporočili policisti. "S tako vožnjo je ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike, ki so se morali umikati z vozišča, da so preprečili trčenje," so povedali na PU Ljubljana.

Zato naprošajo vse priče, morebitne udeležence oziroma oškodovance dogodka, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma Policijsko postajo Ljubljana Moste, ali pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • nergač 22:54 27.marec 2017.

    sodnike nimamo butalce, nikar si ne misli tega, le igrajo se butalce, kadar je to za njih donosno, pravi butalci smo pa mi....

  • maresem 13:25 27.marec 2017.

    V banana republiki se lahko to počne ker imamo sodnike butalce, ki ščitijo kriminalce.

  • Avatar čavez
    čavez 11:34 27.marec 2017.

    Saj po dolgoletnem zaporu človek ne ve da je treba avto registrirat in opravit vozniško dovoljenje, na Dobu so ga po poteku kazni preprosto izpljunili na cesto, kdo je večji gnoj Casiraghi ali oblast, oboji verjetno.