Slovenija
18 ogledov

Preiskujejo goljufije Vogrina

Ivan Vogrin Saša Despot
Očitki. Poslanec naj bi ogoljufal in opeharil vsaj 19 ljudi, ker ni izvedel naročil.

Poslancu Ivanu Vogrinu grozi vsaj do pet let zapora, saj so mariborski tožilci konec septembra preiskovalnemu sodniku predlagali, naj zoper njega uvede sodno preiskavo. Očitajo mu, da naj bi poslovno ogoljufal in opeharil vsaj 19 posameznikov. Ti naj bi pri njem naročili in delno vnaprej plačali storitve, ki jih Vogrinovo podjetje nikoli ni izvedlo.

Prav tako je pri pristojnih tožilcih več kazenskih ovadb zaradi suma storitve poslovne goljufije, ki pa so še v fazi preveritev oziroma reševanja,” dodaja vodja mariborskih tožilcev Drago Šketa.

Prej še na sojenje

Poslancu, ki so mu zaradi neporavnanih dolgov odrekli podporo v koalicijski Državljanski listi (DL) Gregorja Viranta, se skoraj sočasno obeta tudi sojenje. Kot nekdanji župan Lenarta naj bi namreč oškodoval občino. “Sredi leta 2011 je bil na Okrajno sodišče v Lenartu vložen obtožni predlog zaradi zlorabe uradnega položaja,” pojasnjujejo na tožilstvu. A sodišče za zdaj še ni odločilo, kdaj se bo sojenje začelo.

Isto sodišče zoper samostojnega poslanca od aprila vodi še postopek, ker naj bi januarja preprečil rubež v svojem podjetju Interles. Vogrina naj bi namreč takrat kazensko ovadil izvršitelj, ki naj bi mu Vogrin preprečil, da iz Interlesa odnese za okoli 50 tisoč evrov vrednih predmetov, kolikor naj bi dolgoval posameznikom. “Sodišču so bila predlagana posamezna preiskovalna dejanja zaradi suma storitve preprečitve uradnega dejanja uradni osebi,” še pravijo na tožilstvu, kjer se trenutno odločajo in presojajo, ali je zbranih dovolj dokazov, da zoper Vogrina obtožni predlog vložijo tudi zaradi domnevnega oviranja izvršitelja med rubežem.

Za pojasnila nedosegljiv

Vogrin včeraj ni bil dosegljiv za pojasnila o tem, kako se bo na sodišču zagovarjal. Prav tako še ni znano, ali se bo skliceval na poslansko imuniteto, ki mu pripada, če bi mu začeli soditi zaradi česarkoli očitanega.

Komentarjev 8
  • sintesi 18:53 18.oktober 2012.

    KDAJ BODO DALI VSE DIPLOMASKE NALOGE NA RAČUNALNIŠKO PREVERJANJE, kar je obljubil rektor lj. univerze Pejovnik???????????????? Pa da vidimo kdo bo SPLOH OSTAL, v pralamentu, v službi...........Kje ste novinarji, zakaj ga ne držite za besedo?

  • linka 20:33 17.oktober 2012.

    strašno !ko sem gledala njega na hodniku med vrati ...pogovor z Pop Tv me je prijelo ,da bi oklofutala ...samo kako nesramno se spreneveda in govori ,da nič ne razume ...pa to ni res !kako pokvarjen človek si ...prikaži več lasko ,da se tako obnašaš ? Zanima me kakšen parlament te imamo ,če so tam sami pokvarjeci ...no večina

  • privat 20:01 17.oktober 2012.

    zakaj pa bi odstopil..če že dela v hudičevem templu( parlament Si)