Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Pretepen, ker je napačno prečkal cesto

Policist pretepel pešca Žurnal24 main
Ameriška policija je napovedala uradno preiskavo incidenta, v katerega je bil vpleten eden izmed njihovih uslužbencev iz Sacramenta. Ujeli so ga v kamero, kako je na tla vrgel temnopoltega pešca in ga pretepel.

Video posnetek, objavljen v ponedeljek, na katerem policist fizično obračuna s pešcem, je sprožil javno ogorčenje. Na posnetku je moški, ki so ga identificirali kot Nandi Cain Jr. Policist je želel govoriti s Cainom, ko je ta prečkal cesto na nedovoljenem mestu, a situacija je hitro eskalirala. Potem ko sta izmenjala nekaj besed, je policist pešca nasilno podrl na tla ga s pestmi udaril v glavo. 

Na posnetku je mogoče slišati mimoidočo Naomi Montaie, ki je posnela video in ga objavila na Facebooku, kako kriči: "O moj Bog! Zakaj si ga podrl na tla? Ne! To je narobe!"

Kaj se je dogajalo pred incidentom, iz tega posnetka ni bilo razvidno, a pozneje so objavili še en posnetek, ki prikazuje, kako moški sleče jakno in reče policistu: "Če si pravi moški, daj pištolo stran in bori se z mano, kot pravi moški."

Napačno prečkanje ceste

V nadaljevanju je na kraj dogodka prišlo še šest policistov in aretiralo Caina. V izjavi za javnost je policija v Sacramentu zapisala, da je njihov uslužbenec "poskušal zadržati pešca pred domnevno nezakonitim prečkanjem ceste". 

Policija je sporočila, da je njihov uslužbenec iz neznanega razloga pešca vrgel na tla in ga večkrat udaril v obraz. Cain je bil najprej pridržan zaradi upiranja aretaciji, a so ga pozneje izpustili. 

Bal se je, da bo umrl

Za ameriške medije je Cain povedal, da se je ustrašil, da bo umrl. "Mislil sem, da bom naslednji Trayvon Martin," je dejal. "Bil sem prepričan, da bodo potegnili pištolo in me ustrelili ali mi zlomili okončine."

"Nadeli so mi lisice in slišal sem jih, da so me prijeli, ker sem se upiral aretaciji," je povedal. "A, kolikor lahko vidite na video posnetku, se sploh nisem upiral." Policist, ki je bil vpleten v incident, je trenutno na prisilnem dopustu. 

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 19
  • wolf.ata 20:32 17.april 2017.

    v naselju je treba na prehod za pešce,če je prehod bližje od 50m,drugače lahko preko,vendar ne sme biti polna črta,izven naselja (kjer je do 90km/h) lahko kje hočeš,vendar ne sme biti polna črta oziroma,če je dvojna črta in je ena ...prikaži veča prekinjena greš lahko tam preko,če je na tvoji strani prekinjena in ne polna,mislim,da je nekaj takega,ne me držati za besedo

  • Žurnalček 18:09 13.april 2017.

    Enako se je zgodilo z žensko na HR v Osijeku , ker ko je prećkala cesto , deljena z neprekinjeno črto , se ni zmenila za postopek , ki ga je želel policist opraviti nad njo ! Tukaj pa ni ...prikaži več SREDINSKE neprekinjene črte in je PREčkanje ceste dovoljeno !

  • kapibara 14:44 13.april 2017.

    pojdi pa sikaj polcajem ko narediš prekršek