Šport
1 ogledov

Pri Barci razmišljajo o prodaji Messija

Lionel Messi Žurnal24 main
Kandidat za mesto predsednika Barcelone Agusti Benedito meni, da je aktualna klubska garnitura resno razmišljala o prodaji zvezdnika Lionela Messija.

Josep Maria Bartomeu, trenutni predsednik katalonskega kluba, je izjavil, da upa, da bo argentinski napadalec še veliko let ostal na Camp Nouu, toda Benedito pravi, da mešana sporočila iz vrst upravnega odbora kažejo na to, da jim ne gre povsem verjeti ali zaupati.

"V bližnji preteklosti so z nekaj izjavami v javnosti pokazali, da se vedno ne skladajo z njihovimi idejami," je za Goal v ekskluzivnem intervjuju povedal 50-letnik. "Včasih povejo nekatere reči, nato pa gredo njihova dejanja povsem v drugo smer. Upam, da se bodo v Messijevem primeru njihove besede in dejanja ujemala."

Messijev odnos s trenutnim odborom je po številnih poročilih malce napet. Nazadnje je štirikratnega osvajalca Zlate žoge uspel razhuditi podpredsednik ekonomskega dela kluba Javier Faus, ki je menil, da "ni potrebe", da najboljšemu strelcu v zgodovini kluba ponudijo novo pogodbo.

"Ne verjamem, da je šlo zgolj za nerodnost," je povedal Benedito. "Ne, to je bil pokazatelj njegovega resničnega mišljenja. Morda so imeli druge ideje, kljub temu, da so javno govorili drugače. To pa je zaskrbljujoče, ker se je občasno zdelo, kot da jih Messijeva sreča ne skrbi preveč. Nekatere njihove odločitve, njihove izjave in njihova dejanja me prepričujejo v to, da so razmišljali o drugih možnostih."

Barça se bo nocoj v Ligi prvakov pomerila z Manchestrom Cityjem, kljub težavam zaradi finančnega fair playa pa so osvajalci Premier League med klubi, ki nadzirajo Messijevo situacijo na Camp Nouu, tako kot Paris Saint-Germain in Bayern München.

"Messi je že imel velike ponudbe ekip iz različnih držav," je nadaljeval Benedito. "Toda jaz verjamem, da si resnično želi končati kariero pri Barceloni. Tukaj je od svojega 13. leta, navijači ga imajo radi in Messi si želi le ekipe, s katero bi lahko skupaj s soigralci tekmoval za naslove"

Benedito verjame, da Messi z zanimanjem spremlja tudi predsedniško tekmo. "Razumljivo je, da Messi čaka na to, kdo bo naslednji predsednik in kdo bo v upravnem odboru," je povedal. "Ne verjamem, da bi si kdo upal Messija prodati zdaj. Napaka bi bila prodati Messija ali ga sprovocirati, da se pridruži drugemu klubu. Upajmo, da se to ne bo zgodilo. Messi je najboljši nogometaš na svetu in gotovo najboljši v zgodovini. On je temelj Barcelone v naslednjih nekaj letih."

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.