Svet
12 ogledov

Pistorius prijatelju priznal, kaj je storil

Oscar Pistorius in Reeve Steenkamp Reuters
Vsak dan prihajajo na plano nove informacije o okoliščinah, v katerih naj bi južnoafriški atlet Oscar Pistorius ustrelil svoje dekle Reevo Steenkamp. Tako naj bi po dejanju najprej poklical svojega najboljšega prijatelja, med preiskavo njegovega doma pa so našli okrvavljen kij.

Ker podrobnejših uradnih poročil preiskovalcev ni, ostaja medijsko pisanje, v katerem kroži veliko najrazličnejših informacij.

Tako je danes prišlo na dan, da je olimpijski junak Oscar Pistorious takoj po dejanju, ko naj bi skozi straniščna vrata štirikrat ustrelil in smrtno ranil svoje dekle manekenko Reevo Steenkamp, poklical svojega prijatelja Justina Divarisa. Ta je ob 3.55 uri zjutraj dvignil telefon in ni mogel verjeti prvim Pistoriousovim besedam. "Moja punči, ubil sem mojo punči. O Bog, vzemi me!' 'Kaj govoriš,' sem ga vprašal. Znova je začel ponavljati: 'Zgodila se je strašna nesreča, ustrelil sem Reevo,'" je Divaris pretresljivi nočni klic opisoval za Sunday People.

Šele nato je Pistorious poklical reševalce. Vmes so k njegovi hiši priheteli varnostniki in sosedje, ki so slišali strele. Tam so naleteli na atleta, ki je v rokah po stopnicah iz prvega nadstropja prinesel okrvavljeno Reevo, poroča Daily Telegraph. Takrat naj bi Steenkampova še dihala, a je močno hropela. Priče poročajo, da ji je Pistorious skušal življenje podaljšati z umetnim dihanjem, a reševalci, ki so na kraj prihiteli malo kasneje, dekleta niso več mogli rešiti.

Se je je najprej lotil s kijem?

Južnoafriški časnik City Press danes poroča, da so v hiši, kjer se je zgodil umor, našli okrvavljen kij za kriket. Časnik, ki se sklicuje na vire blizu policije, navaja, da je imela 29-letna manekenka počeno lobanjo.

Oblečena naj bi bila v spalno srajco, kar nasprotuje Pistoriusovi trditvi, da je vstopila v hišo, on pa je nanjo streljal, ker da jo je zamenjal za vlomilca.

"Sumijo, da je bil prvi strel sprožen v spalnici, zadel naj bi jo v bok. Nato je poskušala pobegniti in se skriti v kopalnico. Izstreljeni so bili še trije streli," povzema izjavo vira City Press. Nek drugi časnik poroča, da je dejansko odjeknilo šest strelov, med prvimi in drugimi tremi naj bi minilo deset minut..

V torek o priporu

V torek bo sodišče odločilo, ali bodo Pistoriusa izpustili iz pripora proti varščini. V petek se na sodišču ni opredelil o krivdi, vendar pa trdi, da je šlo za nesrečo. Trenutno je v priporu, kjer ga opazujejo 24 ur na dan, saj se bojijo, da bi se ubil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.