Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Pri Sv. Primožu pes napadel dečka

pes Žurnal24 main
Lastnica psa se je javila policiji

Včeraj je pred kočo na Sv. Primožu nad Kamnikom stafordski bulterier, ki je bil sicer na vrvici, skočil v 8-letnika in ga ugriznil v lice. Deček je moral na šivanje v bolnišnico, poroča 24ur.com.

Dedek ranjenega dečka je javnost zaprosi za pomoč, saj je lastnica, ki je trdila, da s sabo nima dokumentov, podala lažne podatke. To je otrokova družina spoznala pozneje, ko so jo poskušali priklicati in ugotovili, da telefonska številka ne obstaja.

Lastnico pa je očitno zapekla vest, saj se je danes zglasila na policijski postaji. "Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin omenjenega dogodka," je v sporočilu za javnost še zapisal tiskovi predsatvnik policije Vinko Stojnšek.

Družini je bilo zelo pomembno, da žensko najdejo, saj so se bali, da se je lastnica psa zlagala tudi glede tega, ali je bil pes cepljen proti steklini.

Stonjšek je sicer za naš portal povedal, da je priporočljivo, da se v takšnih primerih, ko nekoga ugrizne pes, takoj obvesti policijo, ki bo tako lahko še na kraju ugotovila, ali gre za kršitev zakona o zaščiti živali.

Komentarjev 17