Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Pri usposabljanju prevrnili cisterno

Gasilsko vozilo, ki ga kupuje PGD Miklavž pri Ormožu, je po ocenah strokovnjakov Žurnal24 main
Nekaj minut po 9. uri se je na letališču Portorož zgodila nesreča. Tri osebe so poškodovane.

Dežurni na regijskem centru za obveščanje Koper je za Žurnal24 povedal, da se je med gasilskim usposabljanjem oz. vajo na letališču Portorož zgodila nesreča; med simulacijo letalske nesreče se je prevrnilo gasilsko vozilo cisterna, pri čemer so se tri osebe poškodovale. Prepeljali so jih v izolsko bolnišnico, kjer je eden izmed poškodovanih ostal na opazovanju.

Letališče Portorož je še vedno zaprto, vzrok nesreče preiskujejo in hkrati ocenjujejo nastalo premoženjsko škodo na gasilskem vozilu.

Že pred tem, nekaj minut pred osmo, so reševalci hiteli v Luko Koper, kjer se je zgodila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval en delavec. Podrobnosti še niso znane.

Gasilci tega območja so imeli nekaj dela tudi na cesti Prade–Pobegi, kjer je zagorelo tovorno vozilo. Razneslo naj bi turbino hruške, torej vozila za prevoz betona. Požar so začeli gasiti že mimoidoči, delo pa so dokončali gasilci.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:02 20.april 2014.

    Polprazen rezervoar vode , pa je voda pljusknila na eno stran v ovinku. Samo kakšen heben šofer je lahko , če zanašanja in cukanja naprej nazaj , zaradi pljuskanja vode ni opazil že prej !