Svet
17 ogledov

Pribežniki blokirali Beograd

Pribežniki v Beogradu
1/11
EPA
Protestniki v Srbiji zahtevajo odprtje meje proti Madžarski.

Skupina okoli 150 do 200 pribežnikov je po poročanju srbskih medijev okoli devete ure zjutraj krenila na organizirani protestni pohod zaradi stanja na meji. Zahtevajo odprtje meje proti Madžarski, kjer je za vikend potekal referendum o kvotah za sprejem beguncev. 

PREBERITE ŠE: 

Od glavne avtobusne postaje so krenili preko Zemuna do Batajnice, od tam pa so namenjeni proti madžarski meji. Srbski Blic navaja, da so zaradi njihovega protestnega shoda v mestu prometni zastoji, skozi mesto pa se pomikajo tudi policijska vozila. 

Pribežniki v Beogradu | Avtor: EPA EPA

Med protestniki skupina "No borders"

Protestniki so predvsem mladi moški, stari okoli 30 let, med njimi pa je tudi organizirana skupina "No borders" (Ne mejam), ki je že v preteklosti organizirala proteste v srbski prestolnici. Med protestniki sta po poročanju Blica tudi dve ženski iz Afganistana, a ne želita govoriti za medije. 

"Veliko denarja smo porabili, da smo prišli do Srbije, ne bomo obupali," je za srbski portal povedal eden izmed njih, ki ni želel biti imenovan. 

Pribežniki v Beogradu | Avtor: EPA EPA

V Srbijo s pomočjo tihotapcev

Dodal je, da je večina od njih v Srbijo prišla s pomočjo tihotapcev ter da na nihovo "pomoč" računajo tudi pri prehodu na Madžarsko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ojla 18:18 04.oktober 2016.

    No pa le niso takšni reveži, če so prispeli s tihotapci do Srbije. Očitno imajo vsi skupaj eno skupno finančno pipico in en cilj okupirat Evropo in ni še videt konca, čeprav jih ne rabimo.

  • MihaMB 17:03 04.oktober 2016.

    Begunci, migranti, zdaj so že pribežniki...pa kaj to sploh pomeni? Pribežnik...pa nagnat jih je treba, pa naj tam v svojih vukojebinah protestirajo, zapirajo promet...če si upajo seveda...

  • dragec 16:05 04.oktober 2016.

    V Barbara rov, to misliš?