Slovenija
83 ogledov

Prihaja Express Airways

Tom Mastnak in Marko Gros Nino Verdnik
Mariborsko letališče. Nova čarterska linija v Turčijo bi lahko zaživela maja.

“Dokler ne bomo imeli letal v Mariboru in vseh papirjev, ne želimo napovedati, kdaj bomo začeli polete iz Maribora,” pravi Tom Mastnak iz Express Airways, ki ima sedež v Nemčiji.

Leteli bi v Irak in Rusijo

Omenjena letalska družba se je namreč odločila, da Maribor izbere za svojo destinacijo, od koder naj bi že od konca maja s čarterskimi leti letela v Turčijo. V načrtu imajo še polete na sever Iraka, v Nemčijo in morda tudi Rusijo. Tom Mastnak, ki je poznan kot direktor družbe Golden Air, pravi, da si ne želi ponoviti zgodbe z omenjenim prevoznikom, ko je ta iz Maribora opravil le en sam polet. “Iz Golden Aira sem se veliko naučil. Dolžni so mi še štiri plače, dolgovi pa so ostali tudi do drugih upnikov. Bili smo izigrani,” pravi Mastnak in dodaja, da je za že kupljene karte potnikom tudi sam iz svojega žepa vračal denar. Po neuradnih podatkih naj bi bilo deset potnikov, ki niso dobili vrnjenega denarja. “Vem, da bomo težko dobili denar, saj je takratni lastnik Golden Air v Avstriji razglasil osebni stečaj,” dodaja Mastnak.

Iščejo 20 stevardes

Express Airways, ki je v lasti Sefe Tuncerja, ima v lasti airbus A320, floto pa še dopolnjuje. Po besedah Mastnaka se Tuncer v prvi vrsti ukvarja s prodajo airbusov in boeingov 737. “Pilote smo že zaposlili, zdaj pa smo objavili še razpis za 20 stevardes,” pravi Mastnak.

Štirje interesenti

Omenjena družba je tudi močno zainteresirana za nakup družbe Aerodrom Maribor, ki je v stečajni masi Prevent Globala. Boris Kastivnik, stečajni upravitelj Prevent Globala, je do 22. januarja prejel štiri nezavezujoče ponudbe za nakup Aerodroma, vendar še ni znano, kdo bi lahko bil nov lastnik. Kastivnik se na naše klice v petek ni odzval.

Med interesenti naj bi bili Diga Ing iz Ivančne Gorice, Aviofun iz Libelič v solastništvu družbe Fraktal Consulting in Damjana Cehnerja, Express Airways ter nemška družba Burglade UG iz Frankfurta.

Sicer pa Marko Gros, prvi mož Aerodroma Maribor, pravi, da se poleg Express Airwaysa pogovarjajo še z več potencialnimi prevozniki. Potrjen imajo čarter do grškega otoka Kos, ki bo potekal prek turistične agencije Intelekta. Dogovarjajo se tudi s Kompasom in Adrio Airways.

Komentarjev 1
  • dragec 10:31 25.marec 2013.

    Obvezno pveritin to firmo Express Airways