Šport
17 ogledov

Zidane brez licence, prijava že podana

Zinedine Zidane Real Madrid EPA
Zoper Zinedina Zidana je bila podana prijava, ker v tretji španski ligi vodi B ekipo madridskega Reala brez ustrezne licence.

Direktor Španskega nacionalnega izobraževalnega centra za nogometne trenerje (CENAFE), Miguel Galán, je prijavil legendarnega Zinedina Zidana, ker opravlja vlogo trenerja moštva Real Madrid Castilla brez ustrezne formalne izobrazbe. 

"Moramo braniti trenerje, ki so si z delom prislužili licenco. Vsi trenerji, ne glede na ime, bi morali imeti primerno izobrazbo, ki jo priznava ministrstvo za izobraževanje, kulturo in šport," je Galán povedal za špansko agencijo EFE.

"Hierarhija le na papirju"

"Nihče, ki je vsaj malo vpleten v nogomet, ne more zanikati, da Zidane opravlja naloge glavnega trenerja pri ekipi Real Madrid Castilla od začetka te sezone. To je javno sprejeto dejstvo, to je pisalo v medijih, tega ni zanikal niti Real Madrid," je nadaljeval Galán in opozoril na dejstvo, da je v zapisniku za uvodno tekmo v tretji ligi (Segunda División B) proti moštvu Atlético Madrid B kot trener Castille naveden Santiago Sánchez, Zidane pa je uradno v vlogi njegovega pomočnika.

"Ta hierarhija obstaja samo na papirju. Resnica je povsem drugačna: Zidane je glavni trener Castille, medtem ko je, z vsem spoštovanjem do kolega, vloga gospoda Sáncheza le to, da zagotavlja potrebno licenco," je Galán opozoril na pojav, ki sicer še zdaleč ni omejen le na Španijo. 

Zaradi druge izpadla tudi tretja ekipa

Moštvo Real Madrid Castilla je v lanski sezoni po napetem zaključku izpadlo iz Segunde. Zaradi njihovega neuspeha se je iz tretje lige (Segunda B) morala posloviti ekipa Real Madrid C, saj dve moštvi istega kluba ne moreta sodelovati v istem rangu tekmovanja.

Zidane je s francosko reprezentanco osvojil naslov evropskega in svetovnega prvaka, z Realom pa špansko prvenstvo, Ligo prvakov, evropski superpokal in nekdanji interkontinentalni pokal. Trikrat je bil izbran za nogometaša leta s strani Fife. Za najboljšega nogometaša je bil izbran tudi v Ligue 1 (1996), Serie A (2001) in v La Ligi (2002).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.